Milanović odlikovao gardijske brigade HVO-a i Specijalnu policiju MUP-a HR Herceg-Bosne

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u utorak je navečer priredio prijam na Kninskoj tvrđavi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnice Oluje i uručio odlikovanja zaslužnim generalima Hrvatske vojske i gardijskim brigadama HVO-a.

Moramo ponoviti da je rat koji nam je bio nametnut bio nužan i pravedan, istaknuo je predsjednik države i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović. Kazavši kako za sve postoji vrijeme, rekao je da je 25 godina nakon velike pobjede u Domovinskom ratu vrijeme da se okupimo i ponovimo koliko su to velike stvari koje je mala grupa ljudi učinila i postigla, izlažući sebe, svoj život i sigurnost, u korist velikog broja ljudi, hrvatske nacije i države.

Milanović je uručio odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske te odluke o odlikovanju Redom Nikole Šubića Zrinskog gardijskim brigadama HVO-a i Specijalnoj policiji MUP-a Herceg Bosne za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu.

Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom odlikovani su umirovljeni general-pukovnik Miljenko Crnjac, umirovljeni general-pukovnik Đuro Dečak, umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković, umirovljeni general-bojnik Rahim Ademi, umirovljeni general-bojnik Luka Džanko, umirovljeni general-bojnik Nojko Marinović, umirovljeni general-bojnik Damir Krstičević, umirovljeni general-bojnik Vinko Vrbanac i umirovljeni brigadni general Ante Kotromanović.

Rojs: Milanović je napravio za mene više nego sve moje vlade u 15 godina

Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovane su 1. gardijska brigada HVO-a Ante Bruno Bušić – Livno, 2. gardijska brigada HVO-a – Mostar, 3. gardijska brigada HVO-a Jastrebovi – Vitez, 4. gardijska brigada HVO-a Sinovi Posavine i Specijalna policija MUP-a Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

Predsjednik Milanović rekao je da dodjela odličja brigadama HVO-a nakon 25 godina naš dug časti.

Predstavnik ratnih zapovjednika i hrvatskih branitelja, umirovljeni general-pukovnik Ante Gotovina rekao je da je sretan što su svi zajedno u Kninu, na tvrđavi kralja Zvonimira, u predvečerje velike obljetnice.

Puno je vremena prošlo od završetka rata, ali nikad nije kasno učiniti dobro, učiniti pravedno, rekao je Gotovina, zahvalivši Milanoviću na odlikovanjima.

U ime odlikovanih predsjedniku RH Milanoviću zahvalio je umirovljeni general-pukovnik Đuro Dečak. Posebno je zahvalio zbog, kako je rekao, naših suboraca iz BiH koji su od prvih dana branili Republiku Hrvatsku.

Milanović: Nije svatko tko je dobio kaznu u Haagu ratni zločinac

(Hina)


37 komentara

 • ako je ovo bio svečani čin a trebao je
  gdje je predsjedniku kravata
  a mijo se razdrljio ko gradonačelnik
  nisu se mogli upristojiti par minuta
  plenki i dobročinitelj su za njih gospoda
  nažalost
  pa bilo je jako vruće
  i 95 e je bilo vruće

 • Šta će mu kravata među svojim narodom on je svoje odradio za pamćenje i bez kravate zato trebamo biti ponosni na ovakvog predsjednika koji stvari radi na jednostavan način ne sekajući se svojim preseljenja ureda iz mjesta u mjesto a od toga nemamo ništa samo gomilanje troškova.

 • Gospodine Milanoviću od srca Vam hvala.Hvala u ime svakog čovjeka i Hrvata iz BiH a posebno u ime svakog branitelja i njihove djece.Dosta smo trpili nepravdu i napade prevrtljive bošnjačke vrhuške i osjećali se kao prognanici ostavljeni od svih.Dali ste do znanja ovim nepoštenim ideolozima u Sarajevu da nisu fer i da su prevršili svaku mjeru.Poštovani predsjedniče bio sam ratnik i opet bi,ne zanima me ideologija ,ni lijevi ni desni.Ne laktam se i ne dodvoravam nikome jer zarađujem sam svoj kruh, ali Vi ste u buduće naš Predsjednik.Uvlakači jedne partije će tražiti i dlaku u jajetu ,ali za ovo kapa do poda.Bravo i pozdrav iz Kočerina srca Hrvatske Zapadne Hercegovine.Kakav dan.HVALA VAM.

 • Jeli opet pise bolesnik koji je pisao protiv Milanovica kad je izabran.Sad pise pozitivno zatucani jazavac ovisan o komentiranju.Kad je dobio izbore ja sam kazao pravi predsjednik.Inteligentan i Prepametan.Tada nisam dobio pozitivan komentar jer je sve zatucano a ovde pise uvjek jedan koji je poznat zatucanko samo sto je sad okrenuo pricu za Milanovica.Dovoljno cut spominjanje Mesica.Pa cija je Milanovic ideja vec Mesiceva jazavcino neotesana iz skripa.

 • Za tvoj komentar u 10:02 kazi tako Bleeee i dobro se zaleti pa lupi tom zatucanom glavom u donji dio one sto te izbaci takva zatucana.

 • Prava stvar, samo vidim kako je nekim Svabofilima tesko, sto Milanovci odlikuje HVO, samo vi kmecite uvlaziguze. Zivjela slobodna Hrvatska .

 • Većinu ovih komenrara pisao isti plaćenik (paćenik),a ti isti što hvališ Milanovića stalno pljuješ pio HVO i našim generalima a sada je legenda ,je sada on (milanović )od svojih 100 javnih istupa ima ih 95% iščašenih protiv hrvatskog naroda i RH ,i sada mu ti plaćeniče likuješ strami se i onaj tko vas stvori (udba gorankić gašo)

 • Svaka cast za Milanovica, ali ne zaboravi dosta ovih je htjeli da te makne na izborima a sad ti ližu guzicu.. žalim sto su pozvani neki niđevezici neke pizde jezikare hdzovske iz bih na oluju a gradonačelnik Vukovara ne. To mi je jedino zao.. hvala Milanoviću još jednom.

 • Jebate svršiću… Da neprijatelj broj 1 postane glavni frend Hercegovaca… Do jučer jugoslaven, četnik, šmrkavac… Danas heroj, i to samo što spomeni hercegovce… Jeste prevrtljivci, svaka vam čast… Udba je za vas kurac…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.