Milanović o Čoviću i Dodiku: Opet će ih prokazati kao fašiste i naciste, a to nisu

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je nedavno glasovanje HDZ-a BiH i SNSD-a za ukidanje Zakona o negiranju genocida kojeg je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Milanović je savjetovao čelnicima SNSD-a i HDZ-a Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću da to ne rade.

To je moj stav generalno, međutim, postoje genocidi i genocidi. Postoji genocid nad židovskim narodom, postoji genocid o Ruandi, postoji genocid u Srebrenici, odnosno, jedan događaj je definiran kao genocid, a genocid ima vrlo širok raspon. Postoji genocid i u Drugom svjetskom ratu, postoji Jasenovac. Dakle, nije sve isto kao što ni svaka žrtva nije ista. Ta priča svaka žrtva je ista, ni govora, naveo je, prenosi N1.

Dodao je i to da ni Dodik ni Čović neće uspjeti zašto to rade.

Imam iskustva s tim. Dakle, put možda ne u pakao, ali u grabu, ne grobnu grabu, je često popločan dobrim namjerama ili ne lošim namjerama. Prema tome, neka sada to puste. Dakle, opet će ih prokazati kao fašiste i naciste, a to nisu bez obzira na sve mane koje netko može imati, Dodik nije najveći problem u BiH, on je najmanji problem, poručio je Milanović.

Čović o glasovanju u Domu naroda i pregovorima oko Izbornog zakona

(www.jabuka.tv | Foto: Marko Prpić/Pixsell)14 komentara

 • Muslimani su 90ih govorili samo da se ne ujedine dva krsta onda smo naj…i trebamo zajedno nastupati za budućnost a ostaviti prošlost jer dosta nam je turske čizme

   • Koliko ja znam, vezale su se hrvatska i muslimanska zastava zajedno, a ne srpska i hrvatska. I to je tako bilo dok Muslimani nisu napali Hrvate. Ipak je hrvatska vojska odblokirala Bihać i oslobodila veliki dio BiH.

    • Muslimani izgleda ne znaju govorit istinu. Zabotavili su glavnu stvar a to je da su Hrvati skupa sa Muslimanima glasali za samostalnu BiH pa su nam onda Muslimani zabili nož u leđa. Ali tek kad smo ih dobro naoružali. 😆

 • Najveći problem u BiH je demotiviranost i neaktivnost običnih ljudi iz sva tri naroda, što dopuštamo da nas se prči u mozak bez imalo otpora, kako god žele. Može pričat tko što hoće, to vam je početak problema i kraj. Ili si s njima ili te nema.

  Isti ljudi, krugovi, stranke, isti poslušnici većih interesa, isti igrači se vrte desetljećima, a mi pijemo kavu/kafu/kahfu i kukamo kako ništa ne valja.

  Ove bezvezne teme, svaki tjedan druga beskorisna polemika, vrijeđanje inteligencije i tako u krug. To je samo obična buka, stiša se za dva-tri dana i ajmo nova glupost. Njima paše da nema ništa novoga. Skreće se pozornost s bitnih tema.

  Nikad mi neće biti jasno kako se u ovih 25 godina nije stvorila politička opcija koja okuplja inteligentne, informirane i nabrijane ljude, koje zaboli kurac iz kojeg si naroda, opcija koja želi ući u borbu s ovim aparatom i pružit im pakleni otpor. Može se takva opcija lako financirati, može brzo pridobiti povjerenje i potporu, ako imaju jasan transparentan plan.

  Ali čim spomeneš nekom ovo normalno razmišljanje odmah si “naivan, nerealan, nemaš pojma, aj ti pokreni…” Ok, neka ste vi mudri, realni i sveznali. 😄 Neka onda ostane ovako i idućih 25 godina. Meni je 26 godina i nemam baš moć da sam nešto veliko pokrenem. Ali znam da je masa u svim zemljama svijeta mijenjala stvari u određenim trenucima povijesti. U nas nitko ne vjeruje u masu jer živimo u farsi da su narodi zavađeni, da nas drugi narod ugrožava. A ne priznajemo da je to njihov alat ostanka na vlasti.

  Ništa dobro se nije steklo laganim putem. Dug je i težak put do promjena. Zato je najveći problem demotiviranost i neaktivnost običnih ljudi.

 • kako se može uopće komentirati nečije demokratsko pravo glasovanja.
  Znači li to , da npr. Čović
  nesmije nezavisno i slobodno glasovati a pričamo stalno o demokraciji.
  Nitko ne pita tko je nametnuo tu Temu da se o njoj mora glasovati. Zašto se nije glasovalo da se donese takav zakon , nego je ga Incko nametnuo.

 • kako se može uopće komentirati nečije demokratsko pravo glasovanja.
  Znači li to , da npr. Čović
  nesmije nezavisno i slobodno glasovati a pričamo stalno o demokraciji.
  Nitko ne pita tko je nametnuo tu Temu da se o njoj mora glasovati. Zašto se nije glasovalo da se donese takav zakon , nego je ga Incko nametnuo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.