Izvještaji o koronavirusu u HNŽ-u i ŽZH

Stigli su novi izvještaji o stanju s koronavirusom u HNŽ-u i ŽZH.

U Covid-19 bolnici SKB Mostar preminula su tri bolesnika od kojih dva iz Hercegovačko-neretvanske županije: muškarac iz Mostara rođen 1954. godine i muškarac iz Stoca rođen 1935. godine i jedna iz Županije Zapadnohercegovačke: muškarac iz Gruda rođen 1931. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 80 bolesnika, od kojih je 17 na invazivnoj i tri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 422 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 55: 40 iz Mostara, 6 iz Jablanice, 1 iz Čitluka, 1 iz Čapljine, 1 iz Stoca, 2 iz Neuma, 2 iz Prozor-Rame i 2 iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u srijedu su izdali 91 rješenje o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1.236 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirusa testirane su 92 osobe, od čega je pet osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirane su 23 novozaražene osobe od kojih je iz Posušja deset (četvero muških i šest ženskih), Ljubuškog osam (pet muških i tri ženske), Širokog Brijega troje muških te Gruda dvije (jedna muška i jedna ženska) osoba.

Od koronavirusa oporavila se 41 osoba od kojih iz Širokog Brijega 14, Gruda 12, Posušja deset te Ljubuškog pet osoba.

U samoizolaciji nalazi se 531 osoba.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivna su 302 slučaja koronavirusa, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

  • Široki Brijeg – 112
  • Grude – 82
  • Posušje – 61
  • Ljubuški – 47

(www.jabuka.tv)