Milanović: Izetbegović potkrada Hrvate, a RS je trebala biti vojno uništena

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je u utorak pogon Kraša povodom 110. obljetnice tvrtke.

Nakon toga je s novinarima razgovarao o mnogim temama.

Na pitanja o tome kako će se Hrvatska postaviti prema situaciji u Ukrajini, Milanović je rekao: Mi s tim nećemo imati ništa i nemamo ništa. Ako dođe do eskalacije, povući će se sve do zadnjeg hrvatskog vojnika.

Načini i modaliteti postoje da se Ukrajina sačuva, da joj se ekonomski pomogne, rekao je Milanović nazivajući bivšeg ukrajinskog predsjednika Janukovića muljatorom.

Ukrajini nije mjesto u NATO-u. Kada je Ukrajina mijenjala vlast, onda je taj pokret, koji je bio sve prije nego demokratski, to je bio puč u kojemu je ubijeno 50 ljudi. Priča je bila sljedeća – Ukrajina ide na zapad, s Rusijom nema što tražiti, u EU-u će joj biti med i mlijeko. Ukrajina je još uvijek jedna od najkorumpiranijih zemalja, EU Ukrajini nije dala ništa, rekao je.

Povući ćemo sve do zadnjeg vojnika. Hrvatska s tim nema ništa i neću dopustiti da ima. A Plenković neka s tim prijeti koliko hoće. Hrvatska se od toga mora maknuti kao od požara. U tome Hrvatska neće biti vatrogasac, kazao je Milanović.

Na pitanje novinara je li Milorad Dodik etnonacionalist, Milanović kaže da nije.

To su ljudi koji šire nacionalnu mržnju. Proslava Dana Republike Srpske je jako loše izabran datum, i to će ih proganjati kao sjenka. Izabrali su najgori mogući datum, kad su Hrvati i Muslimani bili na koljenima i nakon kojeg su uslijedili grozni zločini. To slaviti kao sveto začeće jedne paradržave je politički nepametno. RS je trebala biti vojno uništena, kazao je Milanović.

Milorada Pupovca smatra poputno nebitnim. Navodi kako to nije slučaj s Dodikom.

On nije organizirao konc logore, on nije ratovao. S tim ne mogu povezati Dodika i hvala Bogu da je tako. On je sugovornik i nije šovinist. Fućkaš Pupovca, on je nebitan u cijeloj priči, trebam sugovornika. Jedan od mogućih je Bakir Izetbegović koji kupuje komade platna kao seoski abadžija i čeka da se Hrvati umore. Potkrada ih i laže im cijelo vrijeme, navodi Milanović.

Vrijeme protiče, na izbore će se izaći po pravilima koja su potpuno neodrživa i Hrvate će pokrasti. Što radi hrvatska diplomacija? Gotovo ništa, dopušta da se usvoje zaključci koje kao da je pisao Bakir Izetbegović, kradljivac vremena, dodaje i navodi da Pupovac ne predstavlja nikoga.

Dodik je sugovornik u BiH, za njega glasaju stotine tisuća građana u BiH. Pupovac ne predstavlja nikoga, glasove hrvatskih Srba sam dobio ja, kazao je Milanović na ponovna pitanja o Pupovcu.

(www.jabuka.tv)15 komentara

 • Uvek treba da se ima sugovornik, dabome bre, treba da ima veza, dijalog da fluktuiše.
  Teza i antiteza uvek bre dadnu sintezu. A svetao primer je kad lekarkin jazavac plameni odlučno šalje trupe na Ruse bre, ničim izazvan, a antiteza mu bre brat Milovanović koji spašava bre i četu i neutrališe situaciju, spašava ceo svet bre.

   • Anonimno
    25. siječnja 2022. u 15:59 ne znam tko je budaletina on je presjednik a disi ti što nisi na njegovu mjestu i njegove su izjave na mjestu skoro sve i ove vezane za ukrajinu da neće slat hr. vojsku zna što bi se desilo i jedino rješenje je za ukrajinu neovisnost kao što su potpisali ameri i rusi ali nato alijans krši te sporazume

 • Najveca istina koju je netko izgovorio zadnjih godina. Izetbegovic godinam potkrada Hrvate na “legalan” nacin. A rs je stvorena na zlocinu – Karadzic osuden za ratni zlocin , Mladic osuden za ratni zlocin a njihova nedjela legalizirana. Rs je trebalo vojno poraziti.

 • Sta je radio kao premijer po tom pitanju?
  I zar predsjednik RH nema utjecaja na vanjsku politiku i diplomaciju?
  S kim se sastao iz svijeta po tom pitanju osim sto tu nas zabavlja svojim izjavama koje uhu gode ali ne vrijede nista.
  Treba izaci pred UN kad bude i fino ovako slobodno reci, zeznuli ste se kad ste protiv Hrvata okrenuli politiku, sad rjesavajte lroblem

 • Vi ste šupak i zaustavili rat, kada ste od hrvatskih pravoslavaca napravili migrante, t.j. kada ste ih protjerali u bosnu, pa taman da se i bosna oslobodi, vi zaustavljate uz pomoc eu, fasista. Tako da ste uz potpise tri budale, napravili sranje u bosni. Kada ste dali putovnice bosancima, katolicima , i njih ste raselili po fašistickoj eu, tako da su danas konstitutivniji, romi.

 • Ej bosanac a ne bošnjak!
  Bosanac nisi jer si gluplji od bosanaca(iako zvuči nemoguće)!
  Bošnjak nisi, jer su Bošnjaci Hrvati.
  Znači, potomak si janjičara-osmanlija, imperijalističkih zločinaca i okupatora naše domovine.
  Kuš! nazad odakle si stig’o!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.