Milano: Hrvati izveli filmske pljačke, ukrali dijamante vrijedne 800 tisuća eura

Gotovo 300 dijamanata, zlatnog nakita i ostalih vrijednosti vrijednih najmanje 800 tisuća eura ukrala je banda lopova u kojoj su bila trojica hrvatskih državljana i jedan Talijan.

Raskrinkala ih je talijanska policija utvrdivši da je ova četvorka operirala po luksuznim vilama u Milanu, piše Net.hr.

Banda penjača

Uhićeni su netom nakon što su opljačkali dva stana u središtu grada, te su se spremali pobjeći s plijenom. Istražitelji su ih nazvali bandom penjača, jer su kod njih, osim provalničkog alata pronašli i uže za penjanje dugo 30-ak metara.

Prema za sada dostupnim podacima što ih je objavila policija iz Milana, vođa ove međunarodne bande bio je 59-godišnji Giuseppe Lo Coco iz Palerma. S njim su u domove imućnih stanovnika Milana provaljivali 33-godišnji Toni Savić i 25-godišnji Viktor Savić, te još jedan 19-godišnjak. Sva četvorica prijavljena su za provale i krađe, te nezakonito posjedovanje oružja i provalničkog alata.

Elitni kvartovi

Svi iznimno vješti, penjali su se na krovove, nečujno provaljivali preko balkona ili prozora i nepogrešivo odabirali najvrjedniji nakit.

Istražitelji su im oduzeli 291 dijamant, 42 safira i rubina. Oduzeta su im i 52 komada zlatnika i srebrnjaka, 32 iznimno vrijedna sata, 31 ogrlica, naušnice, narukvice. Skrivali su i 20 tisuća eura, te jedan poluautomatski pištolj, streljivo, pancirku, ometač signala…

Na meti su im posebno bili stanovi na Breri i ostalim elitinim milanskim kvartovima.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.