Mikulić: Sarajevo je totalitarna tvornica mržnje i laži – Jabuka.tv

Mikulić: Sarajevo je totalitarna tvornica mržnje i laži

Sarajevo je totalitarna tvornica mržnje i laži, kazao je Martin Mikulić, predsjednik HSPF-a komentirajući reakcije javnosti, politike i medija nakon najave o održavanju mise u sarajevskoj katedrali za nevine žrtve stradale na Bleiburgu.

Bez imalo okolišanja, potpuno neutemeljena masovna histerija nastala nakon najave svete mise za žrtve Bleiburga u Sarajevu je samo još jedan dokaz da nije pretjerivanje medijsko, političko i kulturno Sarajevo nazvati totalitarnom tvornicom mržnje i laži, kazao je Mikulić za Bild.ba.

Ističe da je tamošnja elita svojim reakcijama pokazala “nevjerojatnu razinu totalitarnog promišljanja”.

Danas je to mjesto u kojemu se grubo krši jedno od temeljnih ljudskih prava i sloboda, a to je sloboda vjeroispovijesti. Nadalje, ta tzv. politička, medijska i kulturna elita pokazuje nevjerojatnu razinu totalitarnog promišljanja i ignorancije kada kolektivnim označavanjem nastoji desetke tisuća ljudi, uključujući i pobijene žene, djecu i starce, prikazati isključivo kao zločince, ocijenio je predsjednik HSPF-a.

Dodaje kako se “danas zapadna civilizacija temelji na individualizaciji krivnje i presumpciji nevinosti, a u uskogrudnom Sarajevu se deseci tisuća žrtava koje su pobijene bez ikakvoga suda prikazuju jedino kao fašisti”.

Podsjeća i na profašističke elemente koji su dio same gradske jezgre Sarajeva.

O kolikom licemjerstvu se radi dovoljno svjedoče činjenice kako u Sarajevu danas postoje ulice i osnovne škole nazvane po suradnicima i ljubiteljima ustaškog režima, a nemoguće je ne primjetiti da tom istom Sarajevu nisu bile sporne ni proustaške političke stranke koje su u svojim uredima držali bistu Ante Pavelića, istaknuo je Mikulić.

On smatra da svi koji misno slavlje nazivaju ustaškim orgijanjem i povezuju s ustaštvom pokazuju vlastito neznanje i ideološko sljepilo.

Nakon još jednoga vala mržnje, valjda je svima jasno da Sarajevo nije tolerantna sredina. U ovom konkretnom slučaju, da bi postojao skladan i tolerantan suživot s katolicima, potrebno je poznavati osnove katoličkog nauka i vjere. U tom smislu, svi oni koji svetu misu nazivaju “ustaškim orgijanjem” i poistovjećuju s rehabilitacijom ustaškog režima, zapravo samo pokazuju vlastito ideološko sljepilo i neznanje, zaključio je Mikulić.

Podsjetimo, nakon najava da će 16. svibnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu biti održana misa zadušnica za nevino pobijene na blajburškom polju, reagirao je niz javnih osoba s adresom u Sarajevu protiveći se održavanju te mise.

Kardinal Vinko Puljić u utorak je pisao Svetoj Stolici i bh. institucijama o tomu kako je njemu i tamošnjim katolicima ugrožen život.

Škoro: Osuđujemo napade bošnjačkih medija i dijela političke javnosti na Katoličku crkvu i Hrvate u BiH

Biskupi u BiH: Molitve u Katoličkoj crkvi imaju vjersko, a ne političko značenje

(www.jabuka.tv)


20 komentara

  • Sve točno. Omladino borite se,, upotrijebite sve svoje politicko i povijesno znanje. Hrvati su pored Kurda najugrozeniji narod. U Sarajevu postupaju prema nama kai Hitler prema Zidovima. O Zidovima u Sarajevu nemam rijeci osim da su skupins koja dere državu pa svi mi koji radimo dajemo za takve udruge. Ne prepoznaju da se oni zrtve Hitlera ponasaju isto kao i taj Hitler iako treba vidjeti uzrok svega zasto je Hitler socijalist postao takav.

    • Evo, covjek bi citajuci pocetak ovog komentara rekao stvarno normalan covjek, razmislja glavom, svaka cast. I onda zadnjom recenicom ukopa sve prije toga i pokaze gdje mu je stanje uma, cim nadje opravdanje i preispituje zasto je jedan patoloski zlocinac, toboze ”socijalist”, postao masovni ubojica. Mora da su ga ”isprovocirali” na to. I ovaj ga ispod ”pajdo” podrzava sa ”tako je, ostalo mu nedovrsena posla, jbg zato nam je tako sve”. I onda sutra placu oboje kad ih netko zove fasistima ili sto im brane mise ustasama, zbog takvih stavova. Boga ti jada…

  • Neku večer gledsm na tv HR-HB di je bio ovaj momak ,asvaka čast na mudrosti ,mlsd si ustraj ti i Marijan Knezović ste oni koji daju nadu Hrvatima

    • Haha NATO podrzava BiH, kao i Amerikanci, odnosno podrzava vladajuce u BiH, o cemu ti, sto bi rokali saveznike? Ne mogu vjerovati da ljudi jos ovdje nisu shvatili da su Hrvati potpuno minorni, nebitni u BiH, pa Hrvate u BiH je Hrvatska, tj Tudjman prodao i odrekao ih se, nitko ti ne gleda na BiH kao nesto hrvatsko ili da tu ima i Hrvata, nego kao zasebnu drzavu koju predstavlja politicko Sarajevo i koje plese onako kako gazde iz Amerike i EU kazu i to je sve.

  • Stanko pa spavaš li ti ,ločeš i bezveze piskaraš a tko je tebi mentor ,lupežu ,ovaj momak je mlad školuje se pošten vridan i radan taka mu je i obitelj ,a pametnjakovići njima ništa ne valja kad su jadni ,bravo Mikuliću

  • Ovaj može pod ruku s Marijanom Knezovićem .Neću ulaziti u njegovo generaliziranje Sarajeva,kako veli vjerske slobode itd.Ali mogu reći da neznam bilo kog Hrvata odavde npr.koji je poslom vezan za Sarajevo da je imao nekih problema što je Hrvat.Ili ovi koji studiraju gore.Isto tako i mise i vjerska sloboda nitko nikoga ne ograničava .Sad što su se neki pobunili radi Bleiburga je drugo,i više stvar političke igre sa svih strana oko te mise.Nego mene zanima kako se ovakvi nikad ne jave u vezi npr.preskupi školarina studenata kod nas.Ili kad su već zabrinuti za hrvatski narod ,kako se dotični nije oglasio pri gašenju Aluminija?To je imalo strahovite posljedice. Moglo se prosvjedovat protiv Komšića i ok neka su,al Aluminij nitko ništa.Sve govori da “partija” i tu ima prste od malih nogu svoje marinete koji su im u službi.Najlakše prebaciti lopticu na Sarajevo.Pa nije Sarajevo uništilo npr.Aluminiji.Kada će se pojavit netko kod nas tko će pokrenut odgovornost naše politike za toliko uništenog ,tolku korumpiranost.Najlakši su ovi jeftini spinovi prebacivanje loptice na Sarajevo .Za naše Županije,Aluminiji itd.najveći udio odgovornost snosi naša politika.

  • Neće se to nikad promijeniti, jer komunizam je zavodljiv poput prelijepog mladog ženskog tijela. Kad mladi intelektualac osjeti čari komunizma, sve te privilegije i lagodnost ugodnog života poput heroina zaposjedne ljudski um. Tu više nema pomoći…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.