Mikulić: I ove godine izborili smo 25 milijuna KM za stambeno zbrinjavanje mladih – Jabuka.tv

Mikulić: I ove godine izborili smo 25 milijuna KM za stambeno zbrinjavanje mladih

Riječi podrške građanima i vlastima Republike Hrvatske koja je pogođena strašnim potresom već treći put u godinu dana, na današnjoj sjednici ZD Parlamenta FBiH, uputio je zastupnik HDZ-a BiH Mario Mikulić.

Mikulić je, u svojoj raspravi izdvojio nekoliko značajnih stavki iz predloženog proračuna Federacije BiH za 2021. godinu koje se prvenstveno odnose na mlade, ali i trenutačno najvažnije teme poput borbe protiv pandemije, podrške pogođenom gospodarstvu, ali i pomoći nižim razinama vlasti.

Mladi u Federaciji BiH i iduće će godine, zahvaljujući podršci federalne Vlade, lakše do rješenja stambenog pitanja. Unatoč krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, subvencije u iznosu od 25 milijuna maraka za kredite za stambeno zbrinjavanje, stavka su koja se, također, našla u proračunu za iduću godinu, koji je usvojen na današnjoj sjednici Parlamenta FBIH.

Ovakva pogodnost, uvelike će olakšati osamostaljivanje mladih ljudi i dati im poticaj za ostanak u BiH. Nadam se kako je ovo tek početak u našoj borbi za bolji život i perspektivu mladog čovjeka, kazao je, između ostalog, u svom govoru Mikulić.

Na mlade ljude pozitivno bi trebala utjecati i stavka u proračunu od 50 milijuna maraka koja se odnosi na zapošljavanje i samozapošljavanje, koja ranijih godina nije bila planirana u proračunu.

Ova stavka veliki je iskorak u mjerama zapošljavanja, što je u vremenu kojem živimo, za sve ljude, a osobito mlade iznimno važno. Značajno će utjecati i na podizanje gospodarstva u Bosni i Hercegovini koje je posljednjih mjeseci pretrpjelo ogromne štete, naglasio je Mikulić.

Štete su pretrpjeli i proračuni gradova i općina odnosno županija koje su prva instanca s kojima se građani susreću. Stoga će, od iznimnog značaja biti financijska sredstva od 200 milijuna KM transfera prema županijama i 30 milijuna KM prema gradovima i općinama, od čega je 20 milijuna za kapitalna ulaganja koja ranije nisu bila planirana.

Između ostalog, usvojen je i transfer od 60 milijuna KM prema zdravstvu, kojim će se pomoći funkcioniranju zdravstvenih ustanova i poboljšanju statusa zdravstvenih radnika.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Jedni te isti kupuju te stanove . Koga vi zbrinjavte neznam, samo ti mladi koji se zbrinjavaju su djeca lokalnih tata i mama koji rade u elektri, eronetu , bhansama, prijenosu. Poznate Obitelji gdje ih iz jedne kuce radi po troje u takvim firmama e ti se zbrinjavaju i kuće. Bogati ne ser. Nije ovo New York sve se zna. Ostala nasa mladež ide vani da šljaka.

  • Litonja,ne seri vise.Nije nas ni tito raselio kao vi.Gadite mi se.Ostajemo bez mladog narastaja,barem sutite.Kradite i dalje,al barem sutite.

  • Uhodan sablon kako mazati oci narodu…za promjenu objasnite mladima na koji nacin i po kojim procedurama mogu ostvariti subvencije za kredite za stambeno zbrinjavanje.

  • U zadnjìh deset godina nisam niti vidio,a ni čuo da se netko zaposlio po redovitom natječaju,a da nije morao intervenirati!
    A o tim stanovima!? Štaš pričati.
    Stoga, dragi moj pusti šuplhe priče

  • Zašto hejt? Pa kamata je bila samo 1,25% ako imas troje djece. Pogledajte kamate bez te pomoci. Za stan to je usteda cca 30.000 km samo na kamatama. Malo citajte i pratite, ovo malo kad se drzava sjeti nas nemojte i to pokopati 😀

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.