Mijatović istaknuo tri stvari zbog kojih je Hrvatska tako uspješna u nogometu

Hrvatska reprezentacija osvajač je dviju brončanih i jedne srebrne medalje sa svjetskih prvenstava.

Kako je moguće da tako mala zemlja postiže tako velike uspjehe na najvećim nogometnim pozornicima odgovorio je legendarni crnogorski nogometaš Predrag Mijatović.

Mijatović, osvajač Lige prvaka i španjolskog prvenstva s Real Madridom, bio je gost Jesenjeg Vivaldi foruma koji je održan na Mokroj Gori, a njegov odgovor na pitanje o snazi Hrvatske prenosi magazinbiznis.rs.

Mijatović: Kad pričam s Modrićem…

Kad pričam s Lukom Modrićem, a i s drugim igračima, vidim da su u samom startu, u pogledu nacionalnog odnosa, oni malo ispred nas. Pokušavam shvatiti zašto je to tako. I onda se sjetim moje generacije. Na primjer, ja sam bio Jugoslaven, onda sam bio Srbin i Crnogorac. Hrvati su se tada odvojili od Jugoslavije, a moja generacija je ostala Srbija i Crna Gora.

Mi smo još uvijek imali himnu Hej Slaveni, koju su pjevali oni koji su se osjećali Jugoslavenima, dok neki i nisu, a Hrvati su imali himnu koju su od samog starta pjevali svi zajedno i držali ruku na grudima… To su sve prednosti koje su imali u odnosu na nas, odgovorio je i dodao:

Dalić objavio popis, vraća se Livaja

Druga stvar, mislim da su Hrvati discipliniraniji nego mi. A možda i poslušniji nego mi. To govorim iz vlastitog iskustva. Primjerice, reprezentacija Jugoslavije koja je igrala u Čileu 1987. godine – okosnicu su činili Hrvati, tada kao Jugoslaveni. To su bili Prosinečki, Boban, Šuker, Pavličić, Štimac, Jarni, dakle šest njih i izbornik je bio Mirko Jozić, također Hrvat. I oni su slušali.

Luka Modrić, Predrag Mijatović i Mateo Kovačić

Talent je jednak, no…

Recimo, Jozić odluči zamijeniti mene i ja sam nervozan, pa mu mašem, pa mu komentiram… Ali kad zamijeni Bobana, Prosinečkog ili Jarnija – oni ne prave nikakav problem. Oni su to normalno prihvatili. Eto, to je ta disciplina koju mi nismo imali.

Postoji i treća karakteristika zašto su Hrvati uspješni, a to je talent. Ali u tome smo potpuno egal, po mom mišljenju. I mi smo talentirana nacija. Ovo je područje talenata ne samo u nogometu nego i u drugim sportovima. Ali od talenta do nekog vrhunskog rezultata mora voditi i disciplina i osjećaj nacionalnog ponosa i pripadnosti, prenio je Index.hr.

Dalić o Saudijskoj Arabiju: Došli ljudi, prostrli tepih, a ja mislim ”samo da mi je kući”

(www.jabuka.tv | Foto: Pixsell)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.