Vlada ŽZH podijelila preostali iznos novca za šport i kulturu

Županija Zapadnohercegovačka izdvojila je ukupno 326.016 KM za šport i kulturu, odlučeno je na 18. sjednici Vlade ŽZH održanoj u utorak u Širokom Brijegu.

Za šport je izdvojeno 217.516 KM, a za kulturu 108.500 KM.

Dodijeljena preostala sredstva za šport i za programe kulture

Vlada je donijela Odluku o utrošku preostalog dijela sredstava ‘‘Tekući prijenosi za šport” utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, u iznosu od 217.516,00 KM.

Navedena sredstva dodijeljena su korisnicima kako slijedi: podnositeljima zamolbe iz Grada Širokog Brijega iznos od 126.744,00 KM, podnositeljima zamolbe iz Općine Grude iznos od 40.772,00 KM te podnositeljima zamolbe iz Općine Posušje iznos od 50.000,00 KM.

Odluku o utrošku preostalog dijela sredstava ”Tekući prijenosi za programe kulture” utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, u iznosu od 108.500,00 KM.

Navedena sredstva dodijeljena su korisnicima kako slijedi: podnositeljima zamolbe iz Grada Širokog Brijega iznos od 31.652,00 KM, podnositeljima zamolbe iz Grada Ljubuškog iznos od 43.280,00 KM, podnositeljima zamolbe iz Općine Posušje iznos od 25.792,00 KM te podnositeljima zamolbe iz Općine Grude iznos od 7.776,00 KM.

663.000 KM za kulturu i šport u ŽZH

Prava osiguranih osoba na korištenje ortopedskih i drugih pomagala

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o obujmu, uvjetima i načinu ostvarivanja prava osiguranih osoba na korištenje ortopedskih i drugih pomagala koja se odobravaju osiguranim osobama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Izmjene i dopune se odnose na sljedeća ortopedska pomagala: neurološka kolica, pomagala za slijepe osobe, ugradnju kohlearnog implantata – pužnice djeci, ali i starijim osobama koje su uslijed bolesti ili traume u potpunosti izgubile sluh, kardiovaskularna pomagala te na implantate za primarnu i sekundarnu rekonstrukciju dojke, kao i ekspander za rekonstrukciju dojke.

Navedene izmjene i dopune rađene su temeljem suradnje s Udrugom osiguranih osoba, Udrugom Pužnica, liječnicima specijalistima, Sveučilišnom kliničkom bolnicom Mostar te temeljem analize Liste ortopedskih i drugih pomagala koja se odobravaju osiguranim osobama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Utvrđivanje prava vlasništva

Odluku o davanju ovlasti za zastupanje Županije Zapadnohercegovačke, kojom se odvjetniku Tomislavu Zeliću iz Ljubuškog daje ovlast za zastupanje Županije Zapadnohercegovačke u vezi pokretanja i vođenja do pravomoćnog okončanja postupka utvrđivanja prava vlasništva na nekretnini označenoj kao k. č. 1077 K. O: Teskera, grad Ljubuški upisanoj u posjedovni list broj 44 k. o. Teskera.

Razrješenja i imenovanja

Vlada je donijela Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju Policijskog odbora Županije Zapadnohercegovačke. Razlozi za izmjenu navedenog Rješenja ogledaju se u kontinuitetu rada članova postojećeg Policijskog odbora i činjenici da veliki broj policijskih službenika Uprave policije s većim činovima, koji se mogu predložiti za člana Policijskog odbora, tijekom tekuće i iduće godine odlazi u mirovinu, te je stoga potrebno produžiti vrijeme mandata postojećih članova Policijskog odbora sa dvije na četiri godine.

U Povjerenstvo za kolektivno pregovaranje sa sindikatima iz djelatnosti čiji su članovi korisnici Proračuna Županije Zapadnohercegovačke i javnih ustanova u vlasništvu Županije Zapadnohercegovačke, ispred Vlade Županije Zapadnohercegovačke imenovani su: Marijana Nosić i Ivica Gavran iz Ministarstva financija, Mirela Perić iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa, Jelena Šimić iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Marica Miletić iz Ministarstva unutarnjih poslova, Denis Primorac iz Ministarstva pravosuđa i uprave i Ivan Topić iz Ureda za zakonodavstvo Vlade Županije Zapadnohercegovačke, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • I dijeci ciji prosjek primanja prelazi 250 km po clanu obitelji se ukida djeciji .svi vi politicari i drzavni sluzbenici ste tolika marva da vam nebi trebalo dati ni na ledini da pasete travu ane da da vodite drzavu i zupaniju treba vam svima provjerit porijeklo imovine i zaposlit vas u privatni sektor pa da vidite kako je zivit

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.