Migrant kojega je hrvatska policija ulovila u Gorskom kotaru je vjerojatno upucan

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je kasno navečer u subotu da je migrant, koji je popodne ozlijeđen tijekom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu ozljedu te je prevezen u riječku bolnicu gdje su ga operirali.

Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, u subotu kasno popodne na nepristupačnom području Gorskog kotara došlo je do ozljeđivanja jednog stranog državljanina za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Hrvatske.

Danas oko 17 sati hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprječavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorija Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno 5 kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema skupini migranata. Policijski službenici su sprječavali prelazak skupine, koja se najvjerojatnije željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant ozlijeđen, rekao je ministar jučer.

Vjerojatno je upucan

Prema do sada prikupljenim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja zbog uporabe vatrenog oružja. Po tome će, kazao je ministar, postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti očevid. Uz to, glavni ravnatelj policije uputio je u Rijeku stručni tim Ravnateljstva, jedan dio tog tima je večeras došao, a drug dio tima, u kojem će biti zastupljene sve relevantne linije rada hrvatske policije, će doći sutra, tako da ćemo imati više informacija, kazao je ministar.

Teško je ozlijeđen

Ministar Božinović je u riječkoj bolnici razgovarao s liječnicima, koji su migranta zbrinuli u primarnom traktu, a potom i s liječnikom iz operacijskog tima. Radi se o težoj ozljedi.

Na pitanje jesu li i migranti bili naoružani, odgovorio je da u ovom trenutku ne može govoriti o detaljima, jer je zbog toga i naložen očevid iz Državnog odvjetništva koje će sutra izaći na teren, a također i inspiciranje događaja iz Ravnateljstva policije.

Ostali migranti su, koliko mu je poznato, u policijskoj postaji i ima ih 15-ak.

Na upit postoji li sumnja u postupanje policajaca, posebice zbog njegovog posjeta, ministar Božinović je rekao da nije riječ o sumnji, da je krenuo na utakmicu hrvatske reprezentacije na Rujevici, ali da je gledanju utakmice “pretpostavio” taj događaj te je otišao u bolnicu informirati se o stanju ozlijeđenog migranta.

(Hina)


15 komentara

 • Odmah dotičnom graničnom policajcu dodijeliti veći čin, a migrante proglasiti nepoželjnima na HR teritoriju, tako bi se trebale i ostale zemlje postaviti, tu iskljucivo mislim na BiH!!

  22
  • prvo bi trebala grcka da se zatvori pa srbija kroz srbiju nesmetano prolaze svaki migran odma da se vrati ponovo u srbiju kad im vec tako dozvoljavaju slobodu kretanja iz sombara su ih sve sborcani izbacili jesr su napali devojcicu I o tome niko ne govori, sve nazad u srbiju nek se malo tamo isto narod pobuni pa dosta nam je ovih migranata.

 • BiH, na čelu s kvazi-političarima sorte “mektić”, “komšić”, “bakir”, “džaferović” itd, potiče upadanje na teritorij druge držćave (u ovom slučaju Hrvatske), što nije ništa drugo nego agresija. Zato pripadnicima spomenute sorte treba zabraniti ulazak u Hrvatsku i proglasiti ih “persona non grata”.

  15
 • Odma u čelo direkt čin priđe granicu ,ako svak u svijetu triba ima osobne dokumente ua prelszak u tuđu državu ko su ti arapi da oni bogu bez papira.Po kratkom postupku odma vraćat odakle su došli.

  12
  1
  • Što se tiče tretmana pri ulasku u Hrvatsku može važiti samo “pojedinačno ili rafalno”. Bez iznimke. Imaj granični prijelazi, kroz šumu i ilegalno ne može!

 • kroz srbiju prolaze bez problema dok vojska igra sah migrant ulazie u hordama I kad se nakupe u velikom broju koce nas oda spasiti od tih skakavaca ko ce ih nahraniti pa I mi smo ekonomski migrant I nasa srpska deca nejedu banane, vataju nas na emocije da ih zalimo pa zar nevide da nam je svima jasno ovo je propast cele evrope pa I sveta, ako se narod ne uzbuni vlast cuti I stiti ih od brisela Pucina Trampe engleske svi cute I lazu nas za migrante. pa kome vec nije jasno sta se desava. u bosni ce ih sve proterati ili bar pokusavaju bar da se mi ugledamo na njihovo iskustvo srbija ima 18 kampova u obrenovcu je zabranjeno snimanje I obilazak da nebi videli da ih tamo ima preko 1000i cuda rade nocu a o tome senista negovori apsolutno strasno. mi strahujemo od njihovih zaraznih bolesti idu po prodavnicama kaslju nalubenice I ostalo voce nemaju nikakve dokumente a bez problema prelaze granici I ko dolazi peske iz avganistana pa zar nemislita da ce mo i u to poverovati. ovo je jedna velika katastrova za covecanstvo a posebno za one ko ovo podrzava. a podrzavaju svi politicari ovo je jedno veliko cudo

  10
  2
 • ovi migrant su prpast za evropu dok nam vojska igra sah oni nesmetano prolaze kroz srbiju I svi politicari cute od Pucina Trampe englesa brisela itd. srbija ima 18 kampova. kad udju u velikom broju sa svim zaraznim bolestima ko ce nas odbraniti. vataju nas na emocije da ih zalimo a mi svi vidimo ko su oni pa ovo je strasno prekazice nas ako se narod ne pobuni. jer od ove vlasti nema pomoci.to je vojska a ne migrant kome vec nije jasno.

 • dosta nam je ovih migranata nesmetano u hordama prolaze kroz srbiju I svi o tom cute somborcani su ih sami isterali jer su napali devojcicu. to je vojska a ne migrant.

 • mi ne možemo sa dokumentima a oni bez dokumenata meni se čini da ovde može sve samo neka nije normalno daj im hranu a naši ljudi kopaju po kantama ima li itko normalan u ovoj državi ili ovo proglasiti psihijatrijskim slučajem

 • Zašto je ova tema oko ulaska u Hrvatsku i ranjavanje nekog migranta u Hrvatskoj otvorena za komentare, dok je tema o ubojstvu nekog Arapina u Sarajevu zatvorena? Ili obje otvorite ili obje zaključajte.

  7
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.