Microsoft za manje od godinu dana ukida podršku za Windows 7

Windows 7 uskoro će navršiti desetu godišnjicu od kada je pušten u javnost.

Važno je naglasiti kako je u tih 10 godina postojanja sve do nedavno bio najkorišteniji i po mnogima najbolji operativni sustav kojeg je Microsoft pustio na tržište. Ipak, unutar deset godina jako se izmijenio način korištenja računala i tehnologije pa je Windows 7 nedavno bačen s trona.

Tome je dakako pomogla i kvalitetna marketinška kampanja Microsofta koji je svoje korisnike ‘tjerao’ da se prebace na najnoviji operativni sustav Windows 10, piše Pcchip.hr.

Iako Windows 7 više nije najkorišteniji operativni sustav na svijetu, činjenica je da se on koristi još uvijek na ogromnom broju računala pa bi korisnike trebalo zabrinuti to da će uskoro biti ukinuta podrška za taj sustav. Već prije nekog vremena u Microsoftu su odlučili kako će podršku za Windows 7 sustav držati sve do početka 2020. godine i iako se to tada činilo prilično daleko.

Microsoft je godinu dana do ukidanja podrške obilježio objavom na društvenim mrežama, gdje su napomenuli kako je korisnicima ostalo još 365 dana do prestanka pružanja podrške za Windows 7.

U cijeloj toj priči postoji i jedan veliki problem, odnosno da se preciznije izrazimo, postoje milijuni problema. Naime, svi korisnici koji i dalje koriste Windows 7 sustav sada će biti u opasnosti jer njihov sustav neće biti primjereno zaštićen i postojat će opasnost o raznih napada i nepodopština. Ipak, Microsoft je odlučio kako će velikim igračima dati mogućnost da i dalje ostanu na Windows 7 sustavu, a za njih će raditi i nove zakrpe kako bi sustav funkcionirao kako treba.

Te će se zakrpe morati plaćati pa neće biti isplative pojedincima. Takve će zakrpe trajati do 2023. godine, nakon čega će svi korisnici na neki način biti prisiljeni preseliti na Windows 10 platformu.

Valja za kraj naglasiti kako će Windows 7 sustav i dalje korisnici moći instalirati i aktivirati, ali zbog pomanjkanja zakrpa to više neće biti toliko siguran sustav.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.