Microsoft Teams dobiva opasnu konkurenciju

Google Meet ostvario je izniman uspjeh pa se na njegovim krilima u vodstvu kompanije odlučilo omogućiti Chat potpuno besplatno.

Riječ je o zamjeni za Hangouts aplikacije, odnosno, Hangouts Classic. Iako se oduvijek nagađalo da će se dogoditi upravo to, ovo je prvi put da se Google službeno oglasio u tom smjeru.

Dakle, Google Chat je već dostupan, no zasad samo za Google Workspace (G Suite) pretplatnike, ali dogodine će biti omogućen svim korisnicima. Kao što je rečeno – potpuno besplatno. Na taj će se način Google lakše nadmetati s Microsoftovim Teamsom i Slackom.

Kako bi prilagodba prošla potpuno neometano, Google obećava da će uvrstiti u Chat sve stare Classic Hangouts mogućnosti. Naravno, stižu i neke nove, kao emoji reakcije, slanje u inbox, predloženi odgovori i zaštita od phishinga u realnom vremenu.

Tijekom prve polovice iduće godine, svi će moći obaviti nadogradnju s Hangoutsa na Chat. Kako bi se osigurala lakša tranzicija, pomoći ćemo s automatskom migracijom Hangouts razgovora, zajedno s kontaktima i spremljenom povijest, na Chat. Više detalja ćemo korisnicima pružiti kad proces tranzicije počne, navode iz Googlea.

Ovo nije mala stvar, prvenstveno jer dok se kroz Meet moglo besplatno obavljati videopozive, besplatne poruke nisu nešto što je Google imao u ponudi. Bar ne kroz jednu aplikaciju ili platformu. Sad će to imati i samim time se lakše nadmetati s jakom konkurencijom.

Priznajemo, “tajming” nam baš nije idealan i prema planu, ali nastavit ćemo u trenutno zacrtanom smjeru, također su poručili iz Googlea, svjesni da podosta kasne za drugima, piše ictbusiness.info.

Ali, kad si velik možeš si dopustiti takve “sitnice”. Nažalost po neke korisnike, neke će nestati. Primjerice, ako je netko koristio Hangouts s Google Fi ili Google Voice, ostat će bez te mogućnosti jer Chat nema podršku za te aplikacije. Također, Hangouts zbog restrikcija u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi od 1. siječnja više neće imati mogućnost “poziva na telefon” pa se korisnike poziva da ne do tog roka potroše kredite koje imaju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.