Microsoft neće raditi smartphone poput Samsunga

Nakon što se riješio utega (Nokie) Microsoft nastavlja s reorganizacijom poslovanja vezano uz smartphone. Glavni dio strategije novog Microsofta odnosi se na smanjenje broja smartphonea koje će Microsoft tijekom jedna godine odaslati na tržište.

Internetska stranica Bloomberg.com uspjela je doznati iz anonimnih izvora (izvor je iz Microsofta) kako Microsoft ubuduće planira na godišnjoj bazi predstaviti maksimalno šest različitih uređaja. Možda se brojka onako na prvu čini dosta velikom, no u usporedbi sa Samsungom baš i ne.

Brojka od šest različitih smartphonea godišnje bit će utoliko manja kada se uzme u obzir da će smartphonei biti podijeljeni u tri grupe – budžetsku, poslovnu i flagship grupu. Dakle iz svake grupe će godišnje stizati do maksimalno dva nova modela.

Budući da je za ovu godinu već najavljeno šest Lumia uređaja – Lumia 435, Lumia 532, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 430 i Lumia 540 Dual, nova poslovna strategija će se najvjerojatnije primjenjivati od iduće 2016. godine. Naime Microsoft ove godine mora predstaviti još barem jedan flagship uređaj (Lumia 940?) koji će u najboljem svijetlu pokazati što sve može Windows 10 Mobile.

(www.bug.hr)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.