Microsoft najavio ukidanje tisuća radnih mjesta

Ukidanje radnih mjesta najviše će pogoditi prodajne odjele, a većina rezova provest će se izvan SAD-a. No, kompanija nije objavila više detalja o tome.

Microsoft je najavio ukidanje tisuća radnih mjesta u svijetu u nastojanju da ojača svoju prisutnost u sektoru ‘cloud computinga’ u kojem je suočen s velikom konkurencijom Amazona i Googlea.

Ukidanje radnih mjesta najviše će pogoditi prodajne odjele, a većina rezova provest će se izvan SAD-a. No, kompanija nije objavila više detalja o tome. “Microsoft uvodi promjene kako bi bolje služio klijentima i partnerima. To može rezultirati povećanim ulaganjima u neka područja, ali i smanjenjem broja radnih mjesta u drugim odjelima”, poručila je tvrtka u izvješću.

Dodala je i kako je određeni broj zaposlenih obaviješten da se njihove pozicije ukidaju. Microsoft u svijetu zapošljava oko 121.000 ljudi, a posljednjih je godina tijekom reorganizacije ukinut velik broj radnih mjesta. Pod vodstvom izvršnog direktora Satya Nadelle, Microsoft se, naime, preusmjerava s tradicionalnog softverskog poslovanja, koje raste sporo, na ‘cloud’ usluge i mobilne aplikacije.

Microsoft je objavio i da je u devet mjeseci do kraja ožujka od proizvoda ‘inteligentnog clouda’ zabilježio prihode od 1,7 milijardi dolara, što se ponajviše zahvaljuje povećanju prihoda od ‘cloud computing’ platforme Azure. Unatoč napretku, Microsoft i dalje u tom području zaostaje za Amazonom.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.