Meterolozi najavili vrućine: Krajem idućeg tjedna temperature i do 30 stupnjeva

Za sve one kojima je dosta i kiše i ove proljetne “jeseni”, imamo dobre vijesti – meteorolozi najavljuju da nam krajem sljedećeg tjedna stiže prvi val ljetnih vrelina, a temperature bi mogle dosegnuti i do 30 stupnjeva.

Enes Džafić, član prve bh. zajednice lovaca na oluje – Bosnia Storm Chasers, napisao je sljedeće: “Do srijede će naša zemlja biti pod utjecajem visinske ciklone koja će donijeti učestale i svakodnevne pljuskove sa grmljavinom i nevremenom. Od srijede temperature iznad 30°C.”

Slično smatra i Nedim Sladić, meteorolog amater: “Još samo malo se moramo strpjeti. Sredinom novog tjedna osjetniji porast temperature zraka te vrlo toplo i sparno vrijeme, a za idući vikend izgledne su i prve tridesetice.

I mostarski meteorolog Zoran Zadro na Facebooku je najavio da nam dolaze prve ovogodišnje vreline.

Iza nas je peti mjesec koji će ispisati povijest kao jedan od najhladnijih u zadnjih 50 do 100 godina, naveo je on.

I on je (jučer) napisao kako će danas i idućih par dana i dalje će biti relativno hladno vrijeme s obzirom na doba godine tako da će se jutarnje temperature u Srbiji, sjeveru Crne Gore, sjevernoj Makedoniji, Bosni i kopnu Hrvatske kretati uglavnom od 8C do 13C. Najviše dnevne od 9C do 18C.

Temperature će od utorka i srijede postupno rasti, dodaje Zadro.

Krajem tjedna vrijeme će se u većem dijelu regije stabilizirati uz osjetniji porast noćnih i jutarnjih temperatura zraka. Uz to očekuje se obilje sunca, osobito na Jadranu Hercegovini, Crnoj Gori i sjevernoj Makedoniji, prenosi Radio Sarajevo.

Budući da bi temperature krajem idućeg tjedna mogli rasti i do 30°, ponegdje možda i koji stupanj više, već možemo govoriti o konačnom prvom valu ljetnih vrućina. Vjerojatno će se ovdje raditi o kratkoj vrućoj ljetnoj i epizodi koja neće dugo potrajati, jer bi se atmosfera ponovno mogla destabilizirati oko polovice mjeseca.

(www,jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.