Mektić: Spriječena dva teroristička napada u BiH

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine je u suradnji s državnim sigurnosnim agencijama, prije mjesec dana spriječilo dva pokušaja terorističkih napada u BiH.

OSA je otkrila i presjekla dvije ozbiljne terorističke prijetnje. U skladu s tim informacijama pronađeni su i uhvaćeni odgovorni pojedinci. Potvrđena je vjerodostojnost tih informacija što znači da mi radimo i pratimo – kazao je ministar Mektić na konferenciji za medije u ponedjeljak u Sarajevu, te tom prilikom uputio čestitke pripadnicima OSA-e, piše Fena.

Dodao je da pomno prate situaciju i da su uvijek angažirani na praćenju pojedinih osoba i grupa koje su u evidenciji sigurnosnih službi BiH.

Ministar Mektić je s današnje konferencije za medije pozvao predsjednika RS-a Milorada Dodika da mu odgovori na pitanja o kreditnom zaduženju, “koliko milijuna je Dodik podigao i čitava porodica njih 18, te koliko je vratio tog kredita?”.

Također je govorio i o nedavnom sastanku predsjednika HDZBiH Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, te je kazao da nisu razgovarali o temama koje se tiču prosperiteta građana BiH, već o OSA-i, te da je HDZ BiH odgovoran što BiH nije pristupila Transportnoj zajednici.

Poručio je da će predložiti SDS-u da, kada se radi o nekom hrvatskom pitanju, konsultuju HDZ 1990.

S obzirom na aktualnu političku situaciju koju je ocijenio jako lošom i u kojoj vlada “političko-pravosudno-pravna mafija” koja je trenutno jača od države, pozvao je građane, posebno Bošnjake na dijalog, prenosi Dnevnik.ba.

– Pozivam Bošnjake da dobro razmisle, da napravimo timove za razgovore, da sjednemo i napravimo povijesni pomirenje. Ne kažem da treba zaboravljati, da radimo na tome, da uspostavimo uređenje i sisteme koji će mladim ljudima omogućiti zaposlenje, da žive od svog rada, a ne u kolonama autobusa da odlaze odavde – naglasio je Mektić.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Ovo je min.sigurnosti o čemu on ovo priča…Lik se pogubio totalno,on poziva dio srba i sve bošnjake da se udruže protiv hrvata koji su na izborima dobili legitimitet…Šta je ovo,,tugo moja,,koja razina komunikacije…

  • Vera se ne loži ali loži se svatko onaj tko vjeruje u ove priče Mektića…Zadnjih dvije godine priča o kriminalu,hapšenju ,,velikih riba,,istragama političara itd. Što se desilo od svega toga.Imamo poruku min.Sigurnosti da nam je mafija u državi jača od same države i njenih institucija.Lik ili treba dati ostavku nakon ove izjave ili se javiti liječniku.Što onda da obični građani rade očekuju,da bježimo odavde iz BiH-ne ili da se poubijamo sami kad je tako crno…Valjda je min.Sigurnosti i službe podređene njemu zadužen da stane u kraj toj mafiji,ako ništa ne radiš ili si nesposoban ili si sa njima…Ovo su zastrašujuće poruke za građane…Onda smo svi nesigurni u ovoj državi..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.