Mektić najavio nova uhićenja: Past će i ”krupne ribe”

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić još jednom je najavio odlučniju borbu protiv kriminala u BiH.

Obraćajući se novinarima u sjedištu Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu, Mektić je kazao da će u 2016. godini biti urađeno više kada je riječ o borbi protiv kriminala.

“U ovoj godini ćemo postaviti prioritete i uraditi više u borbi protiv kriminala. Nećemo se fokusirati na neku teritoriju, ali hoćemo na slučajeve za koje postoje dokazi kada je riječ o korupciji. Koliko znam, toga ima u čitavoj BiH”, kazao je Mektić novinarima.

On je dodao da za neke slučajeve kriminala ima puno dokaza i da se početkom ove godine očekuju konkretne akcije kada je riječ o borbi protiv javne korupcije.

Gostujući u emisiji Pressing 23. prosinca prošle godine, Mektić je kazao da će “netko morati polagati račune za kriminal i korupciju i za stanje u kojem je izvršena najbezočnija pljačka i nezakonito pribavljena financijska sredstva”.

“Postoje određene istrage i istražuje se određeni kriminal koji je vezan za sam politički vrh Republike Srpske i koji osnovano ukazuje na niz kriminalnih afera koruptivnog karaktera. Mislim da se gospodin Milorad Dodik prepoznao u tom problemu i u tim istragama i traži na sve moguće načine, pa i ako treba da izazove sukob između institucija na razini RS i BiH”, kazao je Mektić krajem prošle godine.

“Ja najavljujem i mogu reći da ozbiljno radimo na nekoliko tih afera kojih ima puno. Mi smo se usmjerili na nekoliko ozbiljnih afera za koje sumnjamo da su počinjena ozbiljna kaznena djela. Koju god spomenem, ona neće biti nepoznata javnosti u BiH. Ozbiljno smo se pozabavili aferom Bobar banke, aferom u slučaju Pavlović banke i kupovine vile u Beogradu gospodina Dodika jer tu imamo ozbiljne indicije i istraga se vodi”, dodao je Mektić.

On je tada kazao da postoji dovoljno osnovane sumnje za određen broj osoba koje obavljaju javne funkcije da su počinili određena kaznena djela za koje trebaju biti uhićeni i za koje trebaju odgovarati.

Tko će biti prvi uhićen među “krupnim ribama”, odnosno osobama poznatim javnosti u BiH kako je Mektić kazao, ostaje da se vidi.

(N1)


13 komentara

  • Kad bi išlo po pravdi niti jedan političae visolorangirani nrbi ostao.Počevši od Dodika,Bakira,Čovića itd.Vratite film zadnjih 15 gode.dešavanja i sve jasno ko dan.Da ne pričamo o poduzetnicima,kladioničarima,utajama poreza i slično,zatim dilanja raznih droga,zlatna mladež,kamatarenja,krađe skupocjeni vozila,zaštita radikalni islamista godinama u BiH-ni iz vrha bošnjačke politike.Bože moj koliko posla.Mektiću počmi odma…

  • hajde BRATO u ŠIROKI imaš PUNO MATERIJALA SAMO HAPSI odakle početi od PRIVATIZACIJE DOKAZA ZA ENORMNO BOGATE PORIJEKLO NOVCA BOGATSTVA DO ONIH TKZ ZASLUŽNIH koji su dobili NEPOVRATNE KREDITE KOJI SU LAŽNO POTPISIVALI O STRADANJU PA DOBIVAJU SKRBI PENZIJE a nije im ništa več su po ROĐENJU INVALIDI U GLAVI ONIH KOJI SU DOBILI KUĆE I STANOVE ZA ZASLUGE te Poduzeća koji pripadaju lokalnoj samoupravi COMING i drugih NASTAVIĆU DRUGI PUTA

    • Dosta toga je nabrojano u prethodnim komentarima sa čime se slažem ali kako promjeniti stvari pored tolike plaćene vojske glasača??? Vi mladi morate organizirati se u grupu koja će imati kritičnu masu da gurne sa scene ove jadnike od naših hrvatskih političara izdajnika i njihovu plaćeničku glasačku stoku vratiti da živi od svog rada…Mi stari vam trebamo i možemo pomoći ali samo savjetom bez mješanja u upravljanje jer smo potrošili naše vrijeme i poštenje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.