Mektić lagao: SOA nije naoružavala selefije u BiH

Tužiteljstvo BiH je nakon provedenog postupka u potpunosti odbacilo navode Žurnala i ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da je SOA prisiljavala selefije da prenose oružje i podmeću ga po džamijama.

Naime, nakon što je Tužiteljstvo ispitalo sve svjedoke koji se navode u medijskim napisima, uključujući i H.Č. za kojeg je Žurnal tvrdio da ga je SOA prisiljavala na prebacivanje oružja, nitko od njih, uključujući i Č.H. nije potvrdio navode Žurnala, piše Express.hr.

Kao svjedok ispitan je i direktor OSA-e Osman Mehmedagić koji je također odbacio navode kao neistinite.

Također, Tužiteljstvo je poslalo službeni upit svim relevantnim institucijama BiH o postojanju izvješća o navedenoj aferi, za koje je Žurnal tvrdio da postoje, i sve institucije su odgovorile da takvi dokumenti ne postoje. Radi se o institucijama poput SIPA-e, OSA-e, Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i sl.

Policijske agencije su službeno obavijestile Tužiteljstvo BiH da one nisu raspolagale bilo kakvim informacijama o aktivnostima objavljenim u Žurnalu, kao ni Vijeće ministara BiH niti Predsjedništvo BiH.

Dakle, sve relevantne institucije BiH, uključujući i OSA-u, odbacile su pisanje Žurnala kao lažno te su lažnim proglasile i izjave ministra Mektića.

Ključno pitanje je sada zašto je Žurnal svjesno lagao i obmanuo javnost i zašto je napravio ogromnu štetu ugledu Hrvatske i ugrozio protuterorističke aktivnosti, ne samo Hrvatske već i Europe.

U jednom dijelu Tužiteljstvo BiH navodi da ima još otvorenih pitanja koji se tiču drugih država (jer se istraga fokusirala samo na svjedoke i institucije iz BiH) te da će to rješavati putem međunarodne pravne pomoći. U tom je smislu ravnatelj SOA-e javno najavio da je SOA, za potrebe istrage u BiH spremna deklasificirati svoje dokumente kako bi se potvrdilo da Žurnal i Mektić ne govore istinu.

Mektić optužuje: Hrvatski obavještajci naoružavali selefije u BiH

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • I što sada?!? Ovog neandertalaca, milicajca u pravom smislu riječi iz “najsvjetlijih” dana ex-Yu, bi trebalo tužiti i štošta mu nakačiti…

  • Jako brzo slijede optužbe ovoj konjini za laži, podmetanja, lopovluke, ucjene…I kao najvažnija: optužba za ratne zločine nad Hrvatima i muslimanima u Prijedoru. Konjina je ubijao zarobljenike.

  • Mektic je sve iscenirao po nalogu bosnjackih lobija. Ali on ce snositi posljedice za lazi i jos puno toga. On je orude sa kojim bosnjaci plase i ureduju hrvate i srbe.. Doce sve na svoje pa ce tako ovaj lik jako nrzo odgovarati ako Bog da za pino pzbiljnije stvari. Bosnjaci ga se nece ni sjecati vise. Slican slucaj Desnice Radivojevica… Koji je isto bio simpatizer Bosnjaka…

  • Kad milicioner okusi vlast i ministarsku funkciju. Tu nestaju sve granice ljudskosti i morala, postenja… Jos ako imas oraha u dzepu i sumnjivu proslost onda si pogodan materijal za manipulaciju i prljave igre. Ali sve dode na naplatu kad- tad. Tako ce biti i sa min. Mekticem.. Upao je u vrazije kolo i sam ce se cupati iz toga a nalogodavci ce se maknuti u kraj i iscudavati… Od pocetka cudan i smijesan lik i ministar. Bombarder bez ijedne rijesene afere, slucaja… Pumpa, bombardira medije zvucnim temama, slucajevima i vazda nikom nista. Tesko je otici sa funkcije na kojoj je a blizi se taj momenat. Prosao mu rok tko pokvarenoj pasteti. Po cemu cemo ga pamtiti..?!!!!

  • Covjek sa ispod prosjecnom inteligencijom.Koji nikada nije nesto pametno radio.Samo tuziti govno medjunarodnom sudu i dobro ga oderati .Da mu isto nesto ne pada na ono malo pameti sto ima.Balkanski sudovi ne dolaze u obzir.

  • Di su sada na tisuće komentatora po sarajevskim portalima koji su pljuvali po Hrvatima i Hrvatskoj zbog ( OVE A I DRUGIH ) laži dotičnog, nazovi gospodina ?
    Pa normalno ,ušutili se ,jer ti isti portali nisu ni objavili da je dotična budaletina lagala i izmišljala.Ovog lika ne možeš pustit da čuva dvije ovce a kamoli da bude ministar- osim u našoj B i H .

  • Ovo samo u Bih ima da je ministar sigurnosti osoba koja ni po cemu ne zadovoljava uvjete za tu funkciju. Gledajte mu face koda je sa Marsa pao.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.