Međugorje: Više desetaka tisuća mladih iz cijelog svijeta na Mladifestu – Jabuka.tv

Međugorje: Više desetaka tisuća mladih iz cijelog svijeta na Mladifestu

Više desetaka tisuća mladih iz 72 zemlje svijeta okupilo se u Međugorju na 29. međunarodnom molitvenom susretu “Mladifest” koji će se održavati sljedećih pet dana u tom hodočasničkom mjestu pod geslom ‘Živjeti od Bože riječi‘.

Mladi su se predstavili noseći nacionalne zastave u Međugorju na središnjem večernjem misnom slavlju na otvorenome oltaru.

Misu je predvodio Apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto koji je pozvao mlade da im uzor bude Isus Krist kako bi za sebe zajamčili Kraljevstvo Božje.

Izabrati Kraljevstvo Božje znači odabrati jednu osobu – Isusa Krista, jer samo on može darovati istinsku sreću jer je on izvor istinske radosti, rekao je u propovijedi papinski izaslanik u Međugorju.

Međunarodni susret mladih u Međugorju održava se svake godine i na njemu sudjeluje više desetaka tisuća mladih i više stotina svećenika.

Uz molitvu mladi provode vrijeme slučajući zanimljiva životna svjedočanstva vršnjaka, sudjeluju u procesijama, klanjanju, molitvi krunice, koncertima i pjesmi.

(Fena)


4 komentara

    • Bitno je da si ti bio i da ti je sada srce puno ljubavi prema svim ljudima bez obzira na njihovu naciju, vjeru i običaje.
      Najljepše je što iz tvog komentara zrači ljubav koju si pokupio na ovom festivalu i što nama zatucanim udbašima, jugoslovenima i drogerašima prenosiš Božju riječ koju si tamo čuo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.