Evo kako izgleda pravilna sadnja jabuka

Sadnja jabuka podrazumijeva odabir odgovarajuće podloge, pripremu zemlje i kvalitetnu sadnju sadnica. Evo kako izgleda pravilna sadnja jabuka.

Sadnja jabuka nije previše zahtjevna zbog čega su jabuka jedne od najpopularnijih voćaka u vrtu. Donosimo vam savjete za uspješnu sadnju jabuka.

Prije početka sadnje, važno je odabrati odgovarajuću podlogu i pripremiti zemlju za sadnju. Najbolje vrijeme za sadnju je razdoblje vegetativnog mirovanja, odnosno jesen, zima ili rano proljeće.

Za sadnju se najčešće koriste jednogodišnje ili dvogodišnje sadnice, a prije sadnje vrlo je važno odstraniti sve oštećene, nekvalitetne i zdravstveno neispravne sadnice.

Pripremljene sadnice zatim je potrebno posaditi u odabrane brazde ili iskopane jame, a dimenzije bi trebale biti 60 x 60. Što se tiče njihove dubine, sadnice jabuka idealno je saditi na 50 centimetara dubine, piše Rtl.hr.

Jame u koje se sade mlade sadnice mogu biti i nešto manjih dimenzija, ali je u tom slučaju vrlo važno da se radi o dobro pripremljenom tlu kako bi sadnja bila što uspješnija.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.