Međugorje: Veliki interes za duhovnu obnovu don Damira Stojića

U četvrtak je molitvom krunice u Međugorju započela trodnevna duhovna obnova za župljane Međugorja koju predvodi don Damir Stojić.

Duhovna obnova nastavljena je svetom misom u 18 sati, nakon svete mise don Damir Stojić održao je predavanje u dvorani Ivana Pavla II. koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Don Damir Stojić rodio se 25. travnja 1973. u Torontu u Kanadi kao najmlađi od tri sina u obitelji hrvatskih iseljenika. Roditelji su mu došli u Kanadu iz Hercegovine. Završio je osnovnu i srednju salezijansku školu u Kanadi.

Nakon ljetovanja u Hrvatskoj odlučuje doći među hrvatske salezijance i upisuje studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je s temom Teološko značenje golotinje u Svetom pismu, 2002. godine, piše Međugorje.info.

Zaređen je za svećenika 29. lipnja iste godine. Nakon toga bio je dvije godine kapelan na Jarunu u crkvi sv. Mati Slobode, te tri godine na poslijediplomskom studiju na “Catholic University of America” u Washingtonu, gdje je vodio hrvatsku katoličku misiju sv. Blaža i magistrirao moralnu teologiju s temom Načela katoličkoga socijalnog nauka u pravima manjina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.