Međugorje: Važna obavijest za sve hodočasnike, ali i sudionike u prometu

U ponedjeljak (24. lipnja) na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja i na uočnicu 38. obljetnice Gospinih ukazanja, kao i svih dosadašnjih godina od 1992., u rano jutro bit će međunarodna Hodnja mira od franjevačkoga samostana na Humcu kod Ljubuškog do međugorske župne crkve sv. Jakova.

Hodnju mira je 1992. pokrenuo Nijemac Hubert Liebherr. On je, zgrožen nemirima na ovim prostorima, zajedno s još nekoliko prijatelja Međugorja iz inozemstva, pokrenuo ovu Hodnju, vjerujući Gospinim riječima da se krunicom i ratovi mogu zaustaviti.

U utorak 25. lipnja je 38. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Svete mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi bit će od ranog jutra, a središnja svečana sv. misa bit će u 19 sati. Nakon misnog slavlja počinje redovito mjesečno cjelonoćno euharistijsko klanjanje. Presveti Oltarski Sakrament će biti izložen u crkvi do 7 sati ujutro.

Brojni će hodočasnici tih dana u Međugorje dolaziti i pješice, pa se i vozačima apelira na pojačan oprez u prometu i sporiju vožnju, navodi Medjugorje-info.com.

Molimo hodočasnike koji pristižu pješice da u molitvenoj sabranosti hodočaste Kraljici Mira, da u miru i dostojanstveno pristižu u Međugorje, a vozače upozoravamo na opreznu vožnju u ove dane budući da će se na prilaznim cestama nalaziti rijeke hodočasnika.

Poštujte prometnu policiju i redarsku službu u župi. Pješaci neka sa sobom ponesu dovoljno napitaka, a ukoliko budete imali bilo kakvih zdravstvenih problema možete potražiti medicinsku pomoć u ambulanti pri župi. Također bi poželjno bilo da na sebe obučete reflektirajući prsluk, kako bih vas vozai lakše uočili.

Svete mise ćete moći uplatiti u župnom uredu i kiosku pored crkve. Sve sumnjive pojave prijavite redarskoj službi, te čuvajte svoje osobne stvari.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.