Međugorje: Širokobriješka grupa Zizili oduševila na obljetnici “Marijinih obroka”

U ponedjeljak 9. listopada 2017. godine u 19.30 sati u dvorani Ivana Pavla II. održan je svečani program obilježavanja 25 godina rada međunarodne humanitarne organizacije Mary’s Meals (Marijini obroci), čiji se počeci vežu upravo za Međugorje i Hercegovinu.

Ova godišnjica sjećanje je na onaj listopad prije 25 godina kada je iz Irske krenuo prvi stari kamion s humanitarnom pomoći za ratom pogođenu BiH, iza čijega volana je bio osnivač Marijinih obroka – Magnus MacFarlane-Barrow iz Škotske.

Nije mogao ni zamisliti da će se iz njegovih djela dobrote izroditi Marijini obroci, globalni pokret koji hrani više od 1,200.000 gladne djece svakoga dana.

Kako bi proslavili 25. godišnjicu i zahvalili se za ovaj rast Marijinih obroka, članovi velike obitelji Marijinih obroka od 9. do 11. listopada 2017. nalaze se u Međugorju na zajedničkom hodočašću. Na proslavi sve nazočne je na početku pozdravila i kroz program vodila urednica Radio postaje Mir Međugorje Sanja Pehar.

Zatim je međugorski župnik fra Marinko Šakota uputio svoj pozdrav i svoju zahvalnost za ovaj ovako dobrotom, ljubavlju i žrtvom natopljen plod Gospine ljubavi. Dalje su se kroz program izmjenjivala svjedočanstva prisutnih gostiju iz međunarodne podružnice Marijinih obroka, nekih korisnika i hrvatske podružnice koju je predstavljala Željka Markić iz Zagreba.

Osnivaču Magnusu uručena je i prigodna poštanska marka kojom je i HP Mostar obilježila ovu 25. godišnjicu Marijinih obroka.

U glazbenom programu nastupila je fantastična grupa Zizili s bendom, koja je oduševila cijelu publiku. Pjesme su bile prigodnoga karaktera.

Nakon službenoga programa uslijedio je i zajednički domjenak na kojem su se još dugo izmjenjivali topli zagrljaji i kovali budući planovi o tome kako što više pomoći djeci koja su pogođena ratom, siromaštvom i glađu – poput djece iz afričke škole o kojima je Magnus na prošlom Mladifestu govorio:

“Za vrijeme ručka otišao sam u dvorište te škole. Sva djeca su tamo nijemo sjedila. Nitko od njih nije jeo, nitko se nije igrao jer nemaju snage i energije za to. A ja sam im obećao da ćemo i do njih dovesti Marijine obroke. Ja bih vas sve pozvao da molite za tu djecu i za svu drugu djecu diljem svijeta koji čekaju Marijine obroke!”

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.