Međugorje: Papin izaslanik boravit će u kući Gospina ukazanja

Sa zadatkom da utvrdi je li tamošnja crkvena služba dostatna za mase ljudi koje se slijevaju u Međugorje, varšavski nadbiskup Henryk Hoser u BiH stiže 27. ožujka, a u svetištu će boraviti u kući u kojoj su vidioci imali ukazanja.

”Znam da, iako je u Međugorju oko 50 ispovjedaonica, nema uvijek dovoljno ispovjednika, posebice onih koji bi mogli ispovijedati na nekoliko jezika”, izjavio je prije nekoliko dana Hoser opovrgavajući da će se na bilo koji način baviti ispitivanjem autentičnosti međugorskih ukazanja, pišu 24sata.hr.

Vatikan nikad nije službeno priznao Gospino ukazanje, a prema pisanju pojedinih medija, Hoser dolazi ispitati autentičnost ukazanja.

Prva će mu postaja u BiH, kako su rekli iz nadbiskupske nuncijature, biti Sarajevo, gdje će razgovarati s apostolskim nuncijem Luigijem Pezzutom, kardinalom Vinkom Puljićem i biskupom Ratkom Perićem.

U Međugorje će nekoliko dana kasnije, a franjevci su mu već pripremili privremeni dom, kuću u kojoj je nekad bio župni ured. U tom prostoru svojedobno je živio i fra Jozo Zovko, a prvih dana vidioci su i tu imali ukazanja, nakon što im je tadašnja milicija zabranila odlaske, ukazanja i okupljanja na Podbrdu, pišu 24sata.hr.

Mons. Hoser u Međugorju će boraviti do kraja ljeta, radeći s franjevačkim redovnicima, kojih je trenutačno 10 zaduženih za brigu o pastoralnom životu župe, s tim da im u ljetnim mjesecima pomažu svećenici iz cijele zemlje i svijeta.

”Veseli smo što postoji zanimanje za molitvu i sakrament ispovijedi u Međugorju. To može pomoći novoj evangelizaciji”, izjavio je Puljić dodajući kako je bit vjere uskrsli Krist, a ne privatne objave. One samo mogu biti pomoć vjerniku na njegovu putu, objasnio je i dodao da će mons. Hoseru u svemu biti na raspolaganju.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.