Nova likvidacija u Crnoj Gori, ubijen bivši zatvorenik

Danilovgrađanin Slobodan Šaranović (79) ubijen je u subotu oko 22 sata u budvanskom naselju Dubovica. ‘Vijesti.me’ doznaju da su na njega nepoznati napadači pucali iz automobila u pokretu, nakon čega je Šaranović ostao na mjestu mrtav.

Policija je nakon ubojstva blokirala cijeli kvart, a ekipe za očevide i krim-tehniku su bili na mjestu gdje je pronađeno Šaranovićevo nepomično tijelo. Neposredno nakon što su se čuli rafali iz automata iz kuće je istrčala Šaranovićeva supruga, koja je tijekom dana iz Beograda došla u Budvu.

Slobodan Šaranović je 8. prosinca prošle godine pušten iz pritvora u Spužu, gdje je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je s Danilovgrađaninom Ratkom Koljenšićem organizirao ubojstvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića – navodnoga vođe Zemunskoga klana, u središtu Beograda 29. travnja 2013. godine.

Od trenutka uhićenja, Šaranović je negirao krivicu. Nedavno je tijekom ročišta na kojem se razmatrala kasnije vraćena optužnica kazao “da ako ikada bude u mogućnosti da će se ‘odužiti’ svima koji su mu smjestili da odgovara pred sudom…”

U optužnici piše da su planirali ubiti i Vladimira Jovanovića i Filipa Koraća, za koje su vjerovali da su pripadnici Bojovićeve organizirane kriminalne grupe, a koju su smatrali odgovornom za ubojstvo Branislava Šaranovića – Slobodanova brata, koji je usmrćen u Beogradu 2009. godine. Istraga o ubojstvu Bojovića vodi se i u Srbiji i u Crnoj Gori, a Šaranović je glavnoosumnjičeni u oba slučaja.

Vlasti Srbije tvrde da je Šaranović organizirao ubojstvo Bojovića kako bi se osvetio njegovom bratu Luki Bojoviću. Iako su srpske vlasti za tri godine više puta tražile da se Šaranović izruči Beogradu, to je odbijeno jer je vijeće Višega suda u Podgorici ocijenilo da nije bilo uvjeta za njegovo i izručenje Koljenšića jer je ubojstvo organizirano u Crnoj Gori.

Viši sud u Podgorici je, inače, u prosincu 2013. donio odluku da se Šaranović i Koljenšić izruče Srbiji, ali nakon žalbe odvjetnika osumnjičenih, Apelacioni sud je u siječnju 2014. godine vratio na ponovno odlučivanje. Tada je Viši sud promijenio odluku i odbio zahtjev za izručenje.

 

Kao Bojovićevog ubojicu – srpske vlasti su optužile Sašu Cvetanovića, zvanoga Pitbul, koji je za ovaj posao dobio od 15.000 do 20.000 eura. Cvetanović je uhićen početkom rujna 2013. godine u podgoričkom naselju Tološi i sada mu se sudi u Beogradu.

Prije desetak dana u Specijalnom sudu u Beogradu počelo je suđenje grupi optuženoj za organizaciju ubojstva Bojovića, ali i Miloša Vidakovića u Budvi početkom srpnja 2013. godine. Optuženi Miloš Delibašić, jedan od organizatora grupe uz Slobodana Šaranovića, vrijeđao je svoga prijatelja Miloša Vojinovića koji je detaljno priznao krivicu i rekao da je osobno ubio Vidakovića, pišu Vijesti.me.

U Beogradu se za ubojstvo i organizaciju ubojstva Bojovića i Vidakovića – Šaranoviću i Koljenšiću sudilo se u odsustvu, dok su se na optuženičkoj klupi našli Delibašić, Vojinović, Cvetanović, Slaviša Novaković i Goran Bojanić.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.