Međugorje: Gorska služba spašavanja evakuirala Španjolca s brda Križevac

Španjolski državljanin Felix Gonzales Gomez Connejo (1963) uspješno je evakuiran s brda Križevac u mjestu Međugorje. Imao je ozljede koljena, a nakon pružanja prve pomoći i mobilizacije, uslijedio je transport do podnožja brda i prijevoz do Doma zdravlja Čitluk gdje je medicinski zbrinut.

”Deset članova HGSS Čitluk s pročelnikom stanice Žarkom Peharom koji je vodio akciju spašavanja je sudjelovalo u ovoj intervenciji koja je završila u 15.30 sati. Na terenu su dva tima HGSS Čitluk koji pokušavaju locirati drugog ozlijeđenog za kojeg imamo šturu informaciju da se radi o Talijanskom državljaninu”, priopćeno je iz GSS-a u BiH.

Spasilačke službe iz Jablanice, Širokog Brijega, Mostara i Posušja su u pripravnosti da priskoče u pomoć kolegama u Međugorju.

”Spašavatelji koji su obišli sve staze na brdu Križevac nisu pronašli nikoga više gore i sumnjamo da je dojava o drugom ozlijeđenom bila pogrešna i da se odnosila na Španjolca koji je upravo spašen. Kako je informacija dolazila od više grupa koje su danas pohodile brdo Križevac, moguće je da je došlo do krivog prijenosa informacije i da se radilo o istoj osobi”, priopćio je GSS.

HGSS Čitluk je krenuo na teren ne imajući mogućnost i vrijeme za provjeru informacije, piše GSS, ističući kako se to već događalo i događa se često, jer u potragama gdje s terena stižu informacije koje se nakon provjere pokažu nepouzdane.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.