Međugorci dominirali na turniru za djecu u Ljutom Docu

Završen je veliki tradicionalni malonogometni “6. turnir Mabo 2017. – Ljuti Dolac – Biograci“, u lijepoj dvorani Vaske benza, gdje je odigran najveći, najorganiziraniji i najkvalitetniji nogometni turnir za djecu u regiji.

Kao i ranijih godina, turnir se igrao u pet dobnih kategorija. Nastupali su uzrasti 1999./00., 2001./02., 2003./04., 2005./06. i 2007.\08. Ukupno su prijavljene 82 malonogometne ekipe. U nekim kategorijama ih je bilo više, u nekima manje, pa su organizatori po tom broju prilagodili propozicije.

Turnir se većim dijelom igrao vikendima, ali bilo je dana kada se igrao i ponedjeljkom, utorkom i srijedom. Na turniru su bili prijavljeni dječaci iz Posušja, Gruda, Drinovaca, Širokoga Brijega, Ljubuškoga, Čapljine, Stoca, Međugorja, Čitluka i drugih krajeva.

Neke su ekipe nastupale i pod imenima klubova za koje igraju, drugi pod novim imenima. Bilo je puno poznatih trenera i bivših nogometaša koji su vodili momčadi s klupe.

Međugorje je došlo na turnir u dva uzrasta – 2005./06. i 2007./08. godište. U oba uzrasta ekipa Međugorja uvjerljivo je osvojila turnir.

Ova škola nogometa svakog dana pokazuje najveću kvalitetu na ovim prostorima, kao što su već pokazali i od prije osvojivši dosta turnira po BiH i Hrvatskoj.

UZRAST – 2005.g.

POLUFINALE:
Medugorje – Široki Brijeg 4:1.
Branitelj Mostar – Sloga Ljubuški 4:0

FINALE:
Međugorje – Branitelj 8:0
EDUGORJE – BRANITELJ MOSTAR 8:0

Za najboljeg vratara turnira je proglašen igrač iz ekipe Branitelja.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marko Kozina iz Međugorja.
Najbolji strijelac turnira je James Patrik Ostojić iz Međugorja.

UZRAST – 2007.g.

POLUFINALE:
Medugorje – Arena Sport Mostar 3:2
Brotnjo Čitluk – Biograci Ljuti Dolac 5:4

FINALE:
Međugorje – Brotnjo Čitluk 7:3

Za najboljega vratara turnira je proglašen je igrač iz ekipe Brotnja. Za najboljega igrača turnira proglašen je Pavle Šarac iz Međugorja. Najbolji strijelac turnira je Mislav Ćutuk iz Međugorja.

Odigrana je i revijalna utakmica između škola nogometa Međugorja i Širokog Brijega, a igrali su najmlađi članovi škola u miks uzrastima 2010., 2011. i 2012. godište.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Moj gospodine Bajkuša kad več hvalite svoju djecu po fejzbuku onda ste lijepo trebali pohvaliti i djecu iz kluba Herceg Sport iz Širokog Brijega od kojih ste ubjedljivo izgubili. Inače sve pohvale za turnir i organizatora. A djeci puno uspjeha u daljem radu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.