Još tri mjeseca pritvora jednom od osumnjičenika za pljačku kluba u Ljubuškom

Županijski sud u Širokom Brijegu osumnjičenom Z. S. (34) produljio je pritvor za još tri mjeseca. Prijedlog za produljenje pritvora tužiteljstvo je uputilo 3. siječnja 2018. godine. Tužiteljstvo je zatražilo da se pritvor prema osumnjičenom Z. S. produlji za još tri mjeseca zbog opasnosti da bi osumnjičenik mogao ponoviti kazneno djelo.

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba. O eventualnoj žalbi odlučivat će Vrhovni sud FBiH.

Osumnjičeni Z. S. (34) sumnjiči se da je zajedno s I. R. (29) i T. Ć. (35), uz uporabu oružja, počinio kazneno djelo “razbojništvo”. Sumnjiče se da su se dana 22. rujna 2017. godine u večernjim satima dovezli do automat kluba u Ljubuškom, a nakon toga maskirani u potkape i s automatskom puškom AK-47 ušli su u automat klub, rekao je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Osumnjičeni su u automat klub ušli s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi uz prijetnju i pucanjem iz automatske puške od djelatnice kluba zatražili su novac. Kada su oduzeli određeni iznos novca izašli su iz automat kluba, ušli u vozilo i udaljili se, dodao je Aničić.

Ljubuški: Uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkan “Automat klub”

Podsjećamo, osumnjičenik Z. S. (34) nalazi se u pritvoru od 10. listopada 2017. godine.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: