Mbappe prijavio policiji nezakonito korištenje svog imena u reklami

Francuska nogometna zvijezda Kylian Mbappe je policiji prijavio nezakonito korištenje svog imena u reklamne svrhe.

Nogometaš francuskog prvoligaša PSG i francuske reprezentacije tvrdi da su neke agencije iskoristile njegovo ime i lik za reklamiranje kriptovaluta, kao što je bitcoin, piše sportski list “L’Equipe”.

Lažne reklame za ulaganja u kritovalute nosi naslov: Zadnje ulaganje Kyliana Mbappéa vrši pritisak na stručnjake i plaši velike banke.

Mbappe (21) je u tim reklama predstavljen kao milijarder kojemu je nakon nekoliko mjeseci ulaganja kriptovaluta donijela veliku zaradu, prenosi Hina.

Tako te reklame prenose lažne Mbappéove izjave u kojima on tvrdi da mu je formula koju su mu ponudili bila čudesna i da i drugi mogu postati milijunaši za dva do tri mjeseca.

To nije prvi put da je francuski nogometaš žrtva krito-prijevare kojom se koristi njegovo ime bez dopuštenja. Prošle godine u travnju je hakiran Mbappéov službeni Twitter profil i na njemu su objavljeni tweetovi koji potiču njegove fanove da ulažu u kriptovalute.

Prema podacima Agencije za financijsko trgovanje (AFM) samo u 2018. zabilježeno je 1.100 takvih tužbi i prijavljena krađa 55,5 milijuna eura.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.