Maya Sar predstavlja BiH na Eurosongu u Bakuu

Bosnu i Hercegovinu će na 57. Natjecanju za pjesmu Eurovizije, sljedećeg svibnja u Azerbejdžanu, predstavljati mlada i uspješna kantautorica Maya Sar.

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT), punopravna članica EBU-a, je na osnovu Pravila Natjecanja za pjesmu Eurovizije 2012, odlučila je da za predstavnicu Bosne i Hercegovine angažira umjetnicu, koja je svojim autorskim umjećem, osebujnim glazbenim stilom i talentom, za kratko vrijeme ostvarila vrhunske rezultate i postigla značajne uspjehe na bosansko-hercegovačkoj i regionalnoj glazbenoj sceni, priopćio je BHRT.

Maya Sar je inicijator regionalne humanitarne akcije za borbu protiv raka grlića materice “Moj je život moja pjesma” i autor istoimene pjesme. Za tu akciju, od Internacionalne Lige Humanista (dr. Elisabeth Rehn) dobila je priznanje – “Zlatnu plaketu za veliko ljudsko srce”.

Maya Sar će u Bakuu, u svibnju 2012. godine pjevati vlastitu kompoziciju, koju će BHRT premijerno objaviti početkom sljedeće godine u programu BHT 1 i BH Radija 1.

Natjecanje za pjesmu Eurovizije – Eurovision Song Contest predstavlja najveći globalni medijski spektakl pored Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva u nogometu. Već 57 godina, Eurosong je najveći, najgledaniji i najpopularniji televizijski format u Europi, koji svake godine prati preko 200 milijuna gledatelja u izravnom televizijskom prijenosu.

Zahvaljujući pobjedi azerbejdžanskog dueta Ell/Nikki sa pjesmom „Running Scared“, Eurosong 2012. bit će održan u Bakuu 22, 24. i 26. svibnja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.