Martinović: Uspostava vlasti u HNŽ-u ovisi i o izboru rukovodstva FBiH

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović izjavio je u ponedjeljak u Mostaru kako će Zastupnički dom Parlamenta FBiH na izvanrednoj sjednici u utorak, 28. veljače, završiti svoj dio posla kada je u pitanju izbor rukovodstva Federacije BiH.

Mislim da su troje izabranih predsjednika, odnosno potpredsjednika to trebali učiniti između sebe, jer skoro plebiscitarna potpora koju su dobili i u Zastupničkom domu i u Domu naroda obvezala ih je da riješe ovo pitanje, a sada smo došli u situaciju da to mora rješavati Zastupnički dom. Očekujem da će Zastupnički dom to u utorak i završiti te da ćemo napokon imati izabrano i konfigurirano vodstvo Federacije BiH, kazao je Martinović uoči sjednice Skupštine HNŽ-a.

Što se tiče formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), Martinović navodi kako je to povezano s pitanjem izbora predsjednika i potpredsjednika FBiH, prenosi Fena.

Rok u kojem novoizabrano rukovodstvo treba imenovati Vladu FBiH je 30 dana, tako da je pred nama to vrijeme u kojem će se cijela ova situacija rasplesti. To nije dugo razdoblje, a iza njega slijedi i ovaj dio vezan za imenovanje vlada u županijama. U HNŽ-u su na neki način iskristalizirane dvije projekcije, odnosno dvije grupacije koje mogu napraviti vlast, a koja će od njih biti zadnja vidjet ćemo, ustvrdio je Martinović.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.