Markotić: Pomoći ćemo Ljubušacima koji ne mogu platiti račune za vodu

Grad Ljubuški ukinuo je naplatu parkiranja u urbanom gradskom području.

Odluku o tome donijelo je Gradsko vijeće Ljubuškoga na prijedlog poslovodstva, točnije Nadzornoga odbora Javnog poduzeća Parkovi d. o. o. Ljubuški, koje obavlja organizaciju i naplatu parkiranja i ta mjera je privremenog karaktera.

U obrazloženju odluke stoji kako je nakon provedenih analiza, uslijed proglašene pandemije koronavirusa, utvrđeno svrsishodnim da se naplata parkiranja u urbanom području Grada Ljubuškog ukine, odnosno da se naplaćivanje parkiranja ne obavlja za vrijeme stanja prirodne nepogode prouzročene koronavirusom.

Navodi se i to da će se, nakon što izvanredne mjere prestanu, ponovno početi s naplatom parkiranja.

Mi smatramo da moramo za vrijeme epidemije koronavirusa prestati s naplatom parkiranja u urbanom području Grada Ljubuškog. Kao javno poduzeće koje je okrenuto tržištu, i na nas će ova koronakriza ostaviti strašne posljedice. Više od 50 posto naših prihoda vezano je za turizam, koji trenutačno gotovo nigdje u svijetu ne postoji. Ne može se putovati, nema ni turizma, ali bez obzira na to, mi moramo dati svoj obol da pomognemo građanima Ljubuškog.

Ovo je prva mjera, a u suradnji s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća i vama, vijećnicima, uskoro ćemo izaći i s ostalim mjerama pomoći, objasnio je odluku vijećnicima Gradskoga vijeća Ljubuškog Vedran Markotić, ravnatelj Javnoga poduzeća Parkovi, prenosi Večernji list.

Dodao je da će nastojati pomoći ljudima koji nisu u mogućnosti platiti trošak za vodu, a također i gospodarskim subjektima.

Praktički, sami sebi uskraćujemo prihode u ovim teškim vremenima, ali od početka smo govorili da to nije samo stvar prihoda, već uvođenja reda u gradu, tako da i na ovaj način pokazujemo odgovornost prema našim građanima, rekao je Markotić.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.