HDZ BiH: Županijski krizni stožeri uspješno odgovaraju na izazove

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović u ponedjeljak je održao video sastanak s predsjednicima županijskih vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih uprava civilne zaštite.

Razgovarano je o aktualnom stanju po županijama, aktivnostima koje se provode na suzbijanju širenja koronavirusa te je ocijenjeno kako se donešenim mjerama i aktivnostima uspjelo usporiti širenje zaraze te kako svi krizni stožeri do sada uspješno odgovaraju na izazove, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dobra koordinacija stožera, epidemiologa i stručnih medicinskih djelatnika rezultat su kvalitetnih odluka i zapovijedi, koje daju konkretne rezultate”, navodi se u priopćenju.

Komentiran je i plan popuštanja i ublažavanja mjera, kao i plan djelovanja u narednom razdoblju, a razgovarano je i o paketu mjera o postupnom reaktiviranju gospodarskih i društvenih djelatnosti koje bi se provodile u nekoliko faza, vodeći računa da se ne ugroze postignuća u borbi protiv koronavirusa i da se pomogne gospodarstvu.

Zaključeno je da će se i u narednom razdoblju, svi budući koraci raditi isključivo procjenom stanja na terenu i na prijedlog struke. Stanje se dodatno stabilizira, ocijenjeno je, i ide se u proces donošenja odluka pomoći gospodarstvu.

Pozdravljena je Odluka o izmjenama i dopunama proračuna Federacije BiH za 2020. godinu, gdje je osigurana značajna pomoć kroz grant sredstva županijama. Također, donesena je i odluka o transferu općinama i županijama iz Vlade Federacije BiH te je donesen Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica.

Stožeri nastavljaju sa svojim aktivnostima zaštite zdravlja i sigurnosti stanovništva, a uz ozbiljne preraspodjele u proračunima, pokušat će se unaprijediti i ubrzati ekonomski oporavak, navodi u priopćenju HDZ BiH.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

 • Koji stozeri, jazavci iz HNS se zavukli u misije rupe a primanja ostala. Kao oni iz podruma brinu za hrvatski narod. Nodi vas dava lijepi sve. Vi ste gori od korone. Korona dode i prode ali vi ostajete narodu nacgrbaci. Kako vas nije sram se javiti…!

 • Miljana glavni doušnik u HDZ-u , a pogotovo generalštabu HVO-a koji je u izgnanstvu u Hrvatskoj. Prvi ljudi oko Predsjednika patoliški lažovi , monteri koji su u ulozi njegovih dušebrižnika.

 • A na čijoj ste grbaci vi zugazori, vjerojatnoradite na crno ili nikako dok imate vremena za av, av, na svasto od kruznog toka, parka u Borku, uklanjanju spomenika palim borcima NOB, rezanju platana, skolstvu, zdravstvu, politici, fratrima iako mislim da pojma nemate ni o cemu pa ste isfrustrirani.. mozda vas zovnu da budete ministri financija😂😂

  • Evo sve a čemu” avav i žugatori” “da pojma nemate ni o čemu pa ste isfruzstrirani…” Zar ovaj tvoj komentar nije primitivan,neodgojen i nekulturan a kao da nije isti ka4o i avav i žugatorski.
   Lijepim riječima se mogu reći i najružnije i najtužnije stvari.č CF
   Ali čini se da si ti isfrustriran u 18:29 na tuđa mišljenja koja bi trebala biti identična tvojima,ali po tebi.

 • Koristim ovu prigodu da se popišam na sve stožere u tzv BIHa a posebno na ove koje vode hadezovci.
  Govna hadezovska

  Hvala

 • Evo prilika stožeru u HNŽ- da se očituje o :
  – ima li smanjenja o.dohodaka u njihovim redovima
  – ima li povecanja na osb.dohodke policiji i zdravstvu
  – o mjerama koje je poduzeo da smiri nezadovoljstvo građana u Mostaru poradi posvemašnje bespravne gradnje nekolicine primitivaca

 • Mjestani Orlaca Rodoča Rudnika rade uređenju okoliša kvartova,a grad gradonačelnik radi na ustrb grada.
  Podrzava bespravnu gradnju u gradu Mostaru.
  Rondo Diskoteka…hotel Mostar itd
  Pa to nema ni u ….

 • Cini se da je na djelu najobičnije bezakonje uz blagoslov gradske uprave.
  Sko tako žele sve je u redu. Tražili ste gledajte

 • HDZ BiH laže i obmanjuje javnost.
  Stozeri su imali slabu komunikaciju između sebe. Bili su kontradiktorni zbunjivali javnost te nisu davali odgovore na pitanja novinara i sugrađana.
  Ovom izjavom HDZ pokušava zamagliti pogled na kadrovsku jad i bijedu svoje stranke

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.