Marko Lovrić pobjednik mostarskih kvalifikacija Red Bull King of the Rock

U nedjelju je u Sarajevu odigrano veliko BiH finale Red Bull King of the Rock. Najbolji street košarkaši iz kvalifikacija održanih u Banjaluci, Mostaru Tuzli i Sarajevu, okupili su se na istom mjestu kako bi saznali tko je najbolji igrač street basketa u BiH. To jest, tko će predstavljati BiH u velikom svjetskom finalu Red Bull King of the Rock u Alcatrazu.

Mjesto: stadion Metalac, Sarajevo. Vrijeme: nedjelja, 26. kolovoz, 19:00h. Protagonisti: 32 najbolja igrača street basketa iz cijele BiH. Događaj: veliko BiH finale Red Bull King of the Rock. Pobjednik: Marko Lovrić.

U nedjelju je u našoj zemlji došlo do blagog pada temperature, tako da ni beton na stadionu Metalac nije bio niti izbliza tako vreo kao dva dana ranije za vrijeme sarajevskih kvalifikacija za Red Bull King of the Rock. No, atmosfera je bila jednako užarena – jer, igrala se pakleno dobra košarka.

Biometeorološku prognozu nismo gledali, no uvjerili smo se da su raspoloženje i forma najboljih BiH street košarkaša bili u znaku jaaako velikog “smileya”.

A to je u praksi značilo da su svi oni koji su došli zaista imali priliku da uživaju u sjajnoj košarci. Napeti dueli su se redali jedan za drugim, rezultati su često bili neizvjesni do samog kraja, puno je bilo vrhunskih poteza, žestoke borbe – i mnogo, mnogo koševa. Glazbenu podlogu za mečeve davao je DJ Soul, a u pauzama je atmosferu svojim freestylingom zagrijavao Frenkie.

U prvoj polufinalnoj borbi susreli su se Arijan Radan iz Sarajeva i pobjednik banjalučkih kvalifikacija Nebojša Pavlović, a kao pobjednik je iz ovog meča izašao Nebojša Pavlović. U drugom polufinalu suočili su se Saša Milosavac finalist sa banjalučkih kvalifikacija i pobjednik mostarskih kvalifikacija Marko Lovrić. Sjajni Markovi pogoci sa linije za tri poena odlučuju susret i drugi finalista je Marko.

U finalu, dvoboj banjalučkog i mostarskog pobjednika kvalifikacija. Nakon odlične borbe, prevagu ipak odnosi Markov ubitačni šut za trojku i Marko Lovrić je BiH šampion Red Bull King of the Rock! Na kraju, jedno iznenađenje: nagradu je, na oduševljenje publike, Marku uručio Nihad Đedović, košarkaški reprezentativac BiH, koji ovih dana boravi u Sarajevu u predahu između kvalifikacijskih utakmica za EP 2013.

Osim ovjerene karte za svjetsko finale Red Bull King of the Rock u San Franciscu, Marko je dobio i ček na 500 KM. (M.M. | bljesak.info | jabuka.tv)

20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.