Mario Mostarac za Jabuka.tv: Preko iskaznice Crvenog križa smo doznali da su to bugojanski Hrvati – Jabuka.tv

Mario Mostarac za Jabuka.tv: Preko iskaznice Crvenog križa smo doznali da su to bugojanski Hrvati

Masovna grobnica otkrivena je danas prilikom ekshumacije na lokalitetu Tvrdulja koji se nalazi na području Rostova.

Do sada su u ovoj grobnici uočena tijela najmanje tri žrtve, a na osnovu dokumenata koji su pronađeni uz posmrtne ostatke postoje jasne indicije da se radi o žrtvama hrvatske nacionalnosti koje su 1993. godine nestale na području Bugojna.

Oko 10 sati Tužiteljstvo BiH je počelo s iskopavanjem. Čim su bageri krenuli s kopanjem vidjelo se da tu nešto ima.

Nakon sat vremena kopanja pronađena su tri tijela i pronađena je iskaznica od Crvenoga križa preko koje smo saznali da se radi o Zoranu Galiću. To ne mora značiti da je tu Zoran Galić. ali po iskaznici vidimo da je netko od 19 odvedenih bugojanskih Hrvata, rekao je za portal Jabuka.tv predsjednik hrvatske udruge logoraša Bugojno, Mario Mostarac.

Selmo Cikotić potvrđen za ministra sigurnosti BiH

Prema toj iskaznici se pretpostavlja da i ostala dva tijela pripadaju bugojanskim Hrvatima.

Mi po iskaznici sada znamo sto posto da su tu naši odvedeni Hrvati. Za sada nije poznato koliko ih ima na toj lokaciji. Imaju još dvije sumnjive lokacije koje su blizu jedna drugoj. Trenutno se radi na pregledavanju kostiju i odjeće koja je vrijedan dokaz da su to bugojanski logoraši, kazao je Mostarac.

Današnja ekshumacija u nekoliko navrata je zaustavljena zbog nevremena.

Kiša je omela istraživanje na jedan sat, ali su sada ponovno počeli raditi pa ćemo tijekom dana znati ima li na toj lokaciji još žrtava ili su samo ove tri. Mi sada vršimo pritisak na Tužiteljstvo da nakon što završe s ovom jamom zakopaju i ove dvije da vidimo ima li u njima još naših Hrvata, zaključio je za portal Jabuka.tv Mario Mostarac.

Otkrivena masovna grobnica na Rostovu, radi se o žrtvama hrvatske nacionalnosti

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Jedan od nalogodavaca danas nagrađem ministrom gle “sigurnosti”.Hebem te ovakva državo Umjesto sa Mlaćom na doživotnu on unaprjeđen da nas čuva.Dodik je u pravu ovu Bih treba zahebat

  • Tugo moja od drzave tko nam je ministar sigurnosti bit cemo sigurni kao i ovi nesretnici 93 .godine gamad vlada i tad i sad i kod nas Hrvata i u Srba i Muslimana njima je dobro a bjedni narode tko vas zasto!

  • Haha, kakva ironija, oni danas našli tijela od pokopanih Hrvata u Bugojnu! Sasvim slučajno kada je odgovorni navodno za protjerivanje Bugojanskih Hrvata postao ministar sigurnosti. Nemojte misliti kada novi rat izbije da će to biti borba među nacionalnost, prvi na streljani će biti oni koji koriste ljudske živote u političke svrhe, ne ovisno kojoj naciji pripadali!!!!

  • HDZ dao signal Dodiku i njegovom SNSD da ga izglasaju. Pa bio je i min obrane u HDZ- voj vladi. To njima necsmeta jer ovaj HDZ sa ratom i domoljubljem i zrtvom nema nista. Njih zanima novac, funkcije, talovi i spas od sudskih progona jer su vecina u kriminalu do usiju. To su te precudni dogovori i ustupci bosnjackoj strani koja gazi i melje sve sto je hrvatsko u Federaciji. U RS su nam to ucinili u ratu a ovi u miru uz blagoslov nasih voda.. Osta nam domoljublje u EP- HB, HT i Eronet sve drugo prodano i izgubljeno vec. Odnosno popljackano..,

  • Doslo vrime da se mora mrijet a mira se nema pa netko od zivih svjedoka progovorio. A na vladajuce s bilo koje strane ne bi trosio rijeci.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.