Otkrivena masovna grobnica na Rostovu, radi se o žrtvama hrvatske nacionalnosti – Jabuka.tv

Otkrivena masovna grobnica na Rostovu, radi se o žrtvama hrvatske nacionalnosti

Masovna grobnica otkrivena je danas prilikom ekshumacije na lokalitetu Tvrdulja koji se nalazi na području Rostova, Općina Bugojno.

Do sada su u ovoj grobnici uočena tijela najmanje tri žrtve, a na osnovu dokumenata koji su pronađeni uz posmrtne ostatke postoje jasne indicije da se radi o žrtvama hrvatske nacionalnosti koje su 1993. godine nestale na području Bugojna.

Koliko žrtava se nalazi u ovoj grobnici bit će poznato nakon okončanja ekshumacije.

Posmrtni ostaci na ovom lokalitetu otkriveni su prošlog tjedna prilikom izvođenja građevinskih radova na privatnoj parceli.

Današnja ekshumacija u nekoliko navrata je zaustavljena zbog nevremena te će se, ako ne bude okončana danas, nastaviti i u narednim danima.

Posmrtni ostaci žrtava će nakon ekshumacije biti prebačeni u prosekturu groblja Prahulje u Travniku radi kriminalističko – tehničke obrade i izuzimanja koštanih uzoraka kako bi se utvrdio identitet žrtava.

Ekshumacijom na terenu rukovodi Tužiteljstvo BiH, a na lokaciji se nalaze i liječnik patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe BiH i ICMP BiH, te radnici i mehanizacija, a lokaciju osiguravaju policijski uposlenici MUP-a SBŽ, priopćeno je iz Instituta za nestale osobe BiH.

Na Rostovu iznad Bugojna pronađeni posmrtni ostaci, sumnja se da je riječ o nestalim Hrvatima

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Super sad min. Sigurnosti Selmo Cikotic moze dati odgovor ako su to zrtve koje su nestale i pobijene u Bugojnu. Koji apsurd ovaj danas imenovan za min Sigurnosti a ovi nakon 27 god iskapaju kosti nestalih.. Strasno.

  • Ovo nikom nije zanimljivo…njima je bitnije koliko kava u neumu. E moji ljudi sto ste zivote dali za Hrvatstvo neka vas dragi Bog cuva na nebu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.