Na Rostovu iznad Bugojna pronađeni posmrtni ostaci, sumnja se da je riječ o nestalim Hrvatima

Prilikom izvođenja građevinskih radova na privatnoj parceli na lokalitetu Tvrdulja, Rostovo, pronađeni su posmrtni ostaci najmanje dvije osobe.

Pretpostavlja se da bi posmrtni ostaci mogli pripadati nestalim Hrvatima s područja Bugojna koji su 1993. godine bili zarobljeni u logoru Rostovo.

Posmrtne ostatke je pronašao vlasnik parcele koji je na tom području počeo gradnju vikendice. Uz posmrtne ostatke pronađeni su i odjevni predmeti, obuća kao i jedna deka.

Radovi su zaustavljeni, a Tužiteljstvu i Sudu BiH poslat će se zahtjev za ekshumaciju.

Koliko se točno posmrtnih ostataka žrtava nalazi na ovom lokalitetu te kome oni pripadaju bit će poznato nakon ekshumacije, a potom i identifikacije uz pomoć DNK metode.

Mjesto pronalaska posmrtnih ostataka osigurava policija.

(www.jabuka.tv)9 komentara

 • Ko fol slučajno otkrili.
  Ko fol vikendica i baš tu.
  Opet mućkaju i igraju se logikom djeteta od 3 godine.Tužno i odvratno.Treba se otkriti jer ih se pritisklo pa sada izmišljaju načine kako to reći.Hoće li ovako biti i za pok.generala Šantića,za pok.ministra Leutara?JADNO DA JADNIJE NE MOŽE BITI.

 • Opet dragi Hrvati dobro promućkajte glavom,godinama se sve zataškava,a najviše su za šutnju krivi hrvatski kadrovi u politici jer velikom većinom brane svoj gospodarski kriminal.
  Došlo je do dogovora vezano za Mostar,HDZ je tu “kao ” pobjedio,SDA imenuje ratnog zapovjednika takozvane Armije takozvane BiH a Selmu Cikotića,za ministra,koji je inače poubijao ove nesretnike,a HDZ-e je “kao” protiv,sad dolazi do otkrića kostiju,pa će vjerojatno osuditi nekog muslimanskog bijednika, i vuk sit a sve ovce na broju!
  Di su kosti generala Šantića?????????????????????????????
  Gadite mi se Hrvati hadezeovci više od turaka !

 • Boze komentara i prepucavanja nad ubijenim Hrvatima. Kako vas nije stid.pljuc. Za otkrivanje zlocina treba vremen,a ali izađe na vidjelo sve dok oni koji su podnijeli zrtvu su u raju sigurno

 • Zašto se ljutiti i zivcirati kad i onako politika jednaka sa sve tri strane. Svi se bore za svoje osobne interese, a mi se i dalje nacionalno ložimo. Čast žrtvama palim u ludom vremenu kad ti ložator dadne oružje i drogu i kaže ti da si velili Muslimani, Hrvat ili Srbin, pa se kao poslije čude masakar, ovo ono… Sve već viđen, i sve uzalud kad će ovo sve opet bit Hrvatska, ono što je uvjek i bila…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.