Šok s Prisavlja: Televizijska legenda Branko Uvodić na terenu doznao da više ne radi na HRT-u – Jabuka.tv

Šok s Prisavlja: Televizijska legenda Branko Uvodić na terenu doznao da više ne radi na HRT-u

Nakon 24 godine emitiranja ukida se “Lijepom našom”, jedna od najdugovječnijih i najgledanijih emisija koja je više puta prošla cijelu Hrvatsku te je gostovala u regiji i svijetu, a kako se neslužbeno doznaje, dugogodišnje zaštitno lice HRT-a na nimalo ugodan način saznao je da više nije njihov djelatnik.

Branko Uvodić danas je dobio mail iz kadrovske službe HRT-a u kojem stoji kako mu 25. srpnja prestaje ugovor o radu i to za vrijeme odrađivanja terena jer se nalazi na 54. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

Trenutno je HRT-u najveći problem to kako će se vratiti kući jer 26. srpnja više neće biti njihov djelatnik i ne smije putovati službenim vozilom kojim je otišao na teren.

No tu priči nije kraj. Televizijskom bardu uskraćeno je pravo odabira hoće li prije odlaska u mirovinu iskoristiti godišnji odmor, nego će mu, priča se, umjesto toga biti isplaćen novac, piše Tportal. Pokušali su dobiti službeno očitovanje s HRT-a i njihov odgovor se čeka.

Podsjećamo, prva emisija “Lijepom našom” emitirana je 8. studenog 1994. na Prvom programu HTV-a u 20 sati iz Doma sportova u Zagrebu. Od tada je kod publike stekla kultni status i postala brend Hrvatske televizije. Imala je veću gledanost i od “urbanije” “A strane”. Iza njih su milijuni prevaljenih kilometara, a broj posjetitelja također je prešao brojku od milijun ljudi.

Šteta bi bilo da projekt stane, a možda mogu biti lažno skroman ili lažno neskroman pa reći da on neće biti onakav kakav ja radim te vjerujem da ćemo naći optimalno rješenje i za kuću i za mene da taj, slobodno mogu reći, televizijski brend i dalje živi, izjavio je ranije Branko Uvodić.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.