Marijana Mikulić je nova područna predsjednica Frame Hercegovina

Od 19. do 21. travnja 2013. u franjevačkoj kući susreta Domus pacis u Međugorju, održana je izborna skupština Hercegovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži – Frame. Skupštinu su činili područni duhovni asistent, članovi područnog vijeća, 41 framaš iz mjesnih bratstava, te predstavnik OFS-a Vinko Glibić. Na skupštini je cijelo vrijeme sudjelovala i Josipa Vukoja, nacionalna predsjednica Frame BiH.

U prvom dijelu skupštine, kojim je predsjedao područni predsjednik Mateo Zadro, predsjednici mjesnih bratstva su iznosili kratko izvješće o stanju u njihovim bratstvima. Svoje izvješće je podnio i sam predsjednik, kao i područni duhovni asistent fra Josip Vlašić te područni blagajnik Toni Iličić. Nakon izvještajnog dijela, framaši su bili podijeljeni u grupe te su raspravljali o tome kakvi bi članovi vijeća trebali biti i kako riješiti problem pasivnosti u svom bratstvu.

Izbornim dijelom skupštine, koji je održan u subotu, 20. travnja, predsjedala je nacionalna predsjednica Frame u BiH Josipa Vukoja. Nakon rasprave o kandidatima, pristupilo se izborima. Novo područno vijeće Frame u Hercegovini čine: Marijana Mikulić – predsjednica (Frama Kočerin); Katica Grubišić – dopredsjednica (Frama Posušje); Josipa Matić – tajnica (Frama Humac); Kristina Primorac – blagajnica (Frama Čerin); Anđelka Oreč – voditeljica formacije (Frama Posuški Gradac) i Marija Soldo – šesti član vijeća (Frama Široki Brijeg).

Posljednjeg dana skupštine novoizabrana predsjednica je animirala raspravu o smjernicama za naredno dvogodište. Između ostalog, odlučeno je da novo vijeće u svom mandatu nastoji ostvariti sljedeće projekte:

– nastaviti izdavanje Godišnjaka Franjevačke mladeži tj. Tragova, uzevši u obzir prijedloge sa skupštine;
– ponovno organiziranje kampiranja framaša iz Hercegovine u mjesecu lipnju s ciljem da framaši, po uzoru na sv. Franju borave u prirodi i osjete jednostavniji i skromniji način života; planirano mjesto je Blidinje;
– u suradnji s OFS-om organizirati seminar za starije framaše s ciljem da se radi na trećem stupnju formacije – produbljivanju vlastitog poziva; seminar bi bio opuštenog i informativnog karaktera;
– privesti kraju izradu web stranice Frame u Hercegovini, s tim da područno vijeće odluči kako će ići suradnja s pojedinim mjesnim bratstvima obzirom na posredovanje vijesti i uređivanje stranice;
– poraditi na rješavanju pasivnosti framaša; osim slanja formativnih sredstava, područnom vijeću neka bude cilj približiti se svijetu mjesnih bratstva putem organizacije sastanka s mjesnim predsjednicima ili voditeljima formacije, kako bi se ostvario bolji uvid.

Skupština je završena u nedjelju 21. travnja, nakon što smo izabrali sedam delegata iz područnog bratstva koji će sljedeći vikend sudjelovati na Nacionalnoj izbornoj skupštini koja će se održati u Rami. (svjetovni-franjevci.info)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.