Pred početak utakmice Široki – Sarajevo, privedeno pet navijača

Postupajući temeljem odredbi Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima u ŽZH policijski službenici koji su vršili osiguranje premijerligaške nogometne utakmice između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo, koja se jučer s početkom u 17 h održala na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, evidentirali su pet prekršaja.

Prije početka utakmice u službene prostorije PU Široki Brijeg zbog alkoholiziranosti je privedeno ukupno pet navijača, i to tri pripadnika navijačke skupine „Horde zla“ i dva pripadnika navijačke skupine „Škripari“ – po završetku prekršajne obrade isti su pušteni, a PU Široki Brijeg naknadno će ih sankcionirati, odnosno putem pošte dostavit će im se prekršajni nalozi.

Također, u službene prostorije bila su privedena četiri navijača FK Sarajevo, koji nisu posjedovali osobne isprave – nakon utvrđivanja identiteta isti su pušteni i omogućeno im je gledanje utakmice.

Imajući u vidu da je evidentirano tek pet lakših prekršaja, odnosno da se nije dogodio nijedan ozbiljniji incident, cijenimo da je osiguranje javnog okupljanja proteklo u najboljem redu.

(www.mupzzh.ba)