Mapa Europe prikazala koji narod se najviše ljuti, pogledajte na kojem mjestu je BiH

Profil na Instagramu pod nazivom “Maps are amazing” nedavno je podijelio mapu na kojoj se prikazuje koji su to stanovnici Europe koji se svakodnevno nose s najvećom količinom bijesa i ljutnje.

Možda Bosanci i Hercegovci djeluju kao da imaju kratak fitilj, ali ovaj put se nisu našli među stanovnicima Europe koji se najčešće ljute. Ova zanimljiva mapa tvrdi da se samo 22 posto bh. građana svakodnevno ljuti.

Prvo mjesto zauzela je Turska, gdje 48 posto stanovništva svakodnevno ispoljavaju određenu količinu bijesa. Na drugom mjestu nalaze se Sjeverna Makedonija sa 26 posto stanovnika koji osjećaju ljutnju tijekom svakog dana. Slijede ih države Malta i Poljska s 24 posto.

Kada je riječ o zemljama iz regije, Srbija ima isti postotak kao i BiH, dok za Hrvatsku i Sloveniju pišu da samo 14 posto stanovništva ima ovakve reakcije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maps are cool (@maps.are.amazing)

Kao države s najmanjim postotkom svakodnevne ljutnje navode se Finska (5 posto), Estonija (6 posto), Nizozemska (8 posto) i Portugal (8 posto).

Zanimljivo je što skoro cijela Europa ima postotak manji od 26.

Ovi podaci zasnovani su prema istraživanju firme Gallup Global Emotions. Uzorak je rađen među populacijom od starosti iznad 15 godina.

Indeksi su izračunati iz anketa koje su se radile u 122 zemlje tijekom 2021. i početkom 2022. godine.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.