Manuel Štrlek se pokajao i zatražio povratak u hrvatsku reprezentaciju

Hrvatska rukometna reprezentacija je na početku ove godine dan uoči puta na Euro ostala bez jednog od najboljih lijevih krila svijeta Manuela Štrleka.

Igrač Veszprema zbog raznih nesuglasica otkazao je nastup za reprezentaciju na ovogodišnjem Euru, a apsolutni vladar hrvatskog rukometa Zoran Gobac mu je na nervoznoj i čudnoj presici uoči puta u Graz poručio da su mu vrata reprezentacije zatvorena.

Tko god bude izbornik poslije Line Červara, neće biti onog “novi izbornik pa ću se ja vratiti”, Manuel je izabrao put bez povratka. On neće igrati za nas, rekao je tada Zoran Gobac.

Hrvatska je bez Manuela došla do srebra na Euru, a Štrlek se obratio HRS-u i poslao pismo u kojem moli šansu da se vrati u nacionalnu momčad.

Dopis Manuela Štrleka prenosimo u cijelosti:

Ja, Manuel Štrlek, ovim dopisom molim Skupštinu Hrvatskog rukometnog saveza i Upravni odbor HRS-a da ukine odluku vezanu uz moje neigranje za hrvatsku rukometnu reprezentaciju, nakon što sam svojom odlukom odbio igrati za reprezentaciju. Spreman sam se staviti na raspolaganje izborniku za predstojeće reprezentativne akcije. Unaprijed zahvaljujem, stoji u njegovom priopćenju.

Manuel Štrlek dugo nije želio komentirati to što se dogodilo niti je davao svoje viđenje situacije. Ipak, tijekom Eura se oglasio:

Odluka o neigranju isključivo je moja. I ovo što se događa stvarno nema smisla, žao mi je da je sve uopće otišlo u negativnom smjeru. I zato želim da to prestane jer nema nikakve veze sa stvarnom situacijom. Ponovit ću da je to bila samo moja odluka – sve su drugo priče i pričice koje se podmeću meni i reprezentaciji. Nisam rekao da više nikad ne želim igrati; rekao sam samo da sada ne mogu igrati iz privatnih razloga. I nisam ni na koga ljut, ni na izbornika, ni na suigrače, ni na Savez. To mora biti jasno, rekao je Štrlek pa je dodao kako je razgovarao s Červarom i Vorijem te im je objasnio razloge zbog čega nije s reprezentacijom. Poručio je da nema ljutnje i da je za njega reprezentacija obitelj.

Premda je Zoran Gobac rekao da igrač Vesprema neće više nikada igrati za reprezentaciju dok god je on potpredsjednik, sve ovisi o Upravnom odboru koji odlučuje o ovakvim stvarima, prenosi Index.hr.

Prihvati li odbor njegov zahtjev za ukidanje odluke o zabrani nastupa, Štrleka bi već tijekom travnja u kvalifikacijama za OI mogli gledati u dresu reprezentacije protiv Francuske, Portugala i Tunisa.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • A ljudi moji, zar nitko nije mogao vidjeti da nije isao na svjetsko jer mu je zena bila trudna i htio je biti prisutan na porodu? Bezveze se digla hajka, a čovjek je samo obitelj stavio na prvo mjesto. Zar nije sve dobro proslo? Strlek dobio dijete, Hrvatska srebrenu medalju i to je to 🙂

  • Nije Strlek nista kriv, covjek je zaduzio hrvatski rukomet stostruko, a tamo se nekakvi Gobci i HDZ elita koja ne zna ni rukometna pravila pitaju, jadno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.