Malo poznata pravila vezana uz kraljevske bebe

Donosimo vam zanimljiva pravila i običaje u vezi s bebama iz britanske kraljevske obitelji

Dug vremenski period pripadnice britanske kraljevske obitelji rađale su kod kuće, piše Story.hr.

Tu je tradiciju prekinula princeza Diana te je svoje prinčeve Williama i Harryja rodila u bolnici St. Mary. U istoj je bolnici Catherine Middleton rodila princa Georgea i princezu Charlotte.

Ipak,  Catherine razmišlja o tome da se vrati tradiciji i treće dijete rodi kod kuće. Zanimljivo je i dodati kako su stoljećima na porodu smjele biti prisutne samo žene, dok su muškarci čekali ispred rađaonice, odnosno prostorije u kojoj je odvijao porođaj.

Kraljevske bebe obično imaju tri ili četiri imena te se obično kombiniraju imena prijašnjih monarha i rođaka. Puno ime princa Georgea je George Alexander Lewis, a princeze Charlotte je Charlotte Elizabeth Diana. Kraljevske bebe ranije uopće nisu imale prezime, već su u imenu su imali naziv zemlje kojom su vladali.

Kraljica je jedna od prvih osoba koja mora biti informirana o rođenju novih kraljevskih beba. Spol djeteta javnost dozna tek nakon rođenja. Podsjetimo, i Catherine Middleton i princ William držali su se ove tradicije.

Kraljevske bebe obično imaju oko šest krsnih kumova, ali važno je naglasiti kako članovi obitelji ne mogu biti izabrani za tu ulogu. U prošlosti se djeci iz kraljevskih obitelji često branilo da imaju bliski odnos s bakama i djedovima ako nisu potjecali od britanske monarhije.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: