Majka trojki iz BiH ne krije sreću: Ovo je Božja poruka

Imati troje djece rođene istog datuma, u razmaku od samo nekoliko minuta, rijetkost je i medicinsko čudo, ali i sreća koju osjeti tek mali broj roditelja. Među njima su i Bišćani Emilija i Anto Vuković, prenosi Avaz.ba.

Ponosni tata

U ponedjeljak je, deset minuta poslije ponoći, u Županijskoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” na svijet stigla Leona, minutu poslije Ivan, a potom i Luka. Bebice su teške 1,9, 2,2 i 2,3 kilograma.

Divno se osjećam, trostruka sreća i olakšanje, jer je sve dobro prošlo. I tata je veoma ponosan i sretan. Bio je posvećen tijekom cijele trudnoće, a pogotovo sad, kad su nam bebe stigle, kaže Emilija.

Majka Emilija spremno je prihvatila sretnu vijest

Na vijest da Emilija nosi trojke, u obitelji Vuković svi su bili iznenađeni.

Iskreno, mislim da samo ja nisam bila u čudu. Brzo sam prihvatila sretnu vijest i shvatila sam to kao Božju poruku za sve ono što sam proživjela s obzirom na to da sam u posljednjih pet godina imala dva spontana pobačaja, kaže Emilija, koja već ima desetogodišnjeg Dorijana.

Emilija je trenutno nezaposlena, a muž Anto radi u Hrvatskoj i uvijek je na terenu. Zato ne kriju da očekuju podršku vlasti.

Jedna plaća

Nadamo se da će nas podržati, jer ovoliku obitelj nije lako uzdržavati s jednom plaćom. Nadam se zaposlenju, po struci sam odgajateljica u vrtiću, kaže sretna majka.

Porod je obavljen carskim rezom, što je uobičajeno kod takvih trudnoća, ističe liječnički tim koji je uspješno vodio Emilijinu trudnoću i porod. Među njima su ginekolozi Sulejman Kulenović, Vanja Alibegović i anestiziolog, dr. Eldin Halilbašić.

Idealna težina

Majka i bebe su odlično, težina je idealna. Carski rez smo napravili u 35. sedmici trudnoće, što je izvrstan rezultat, jer se inače ovakve trudnoće završavaju tjedan-dva ranije, kaže dr. Kulenović.

Prije dvije godine, u KB “Dr. Irfan Ljubijankić” također su rođene trojke.

U Bihaću rođene trojke: Na svijet stigli Leona, Ivan i Luka

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.