Luki Joviću prijeti teška kazna zbog kršenja samoizolacije: Nisam znao pravila

Beogradsko državno odvjetništvo naložilo je policiji podnošenje kaznene prijave protiv napadača Reala Luke Jovića zbog nepoštivanja mjera samoizolacije nakon što je u Srbiju došao iz Španjolske, koja je teško pogođena pandemijom koronavirusa.

U Srbiji je izvanredno stanje nakon što je više desetaka osoba pozitivno na koronavirus. Napadač Reala je zanemario stroga pravila i iz Španjolske, koja je u žarištu pandemije sa skoro tisuću mrtvih, došao u Beograd kako bi se pojavio na rođendanu svoje djevojke. Ispao je veliki skandal, Joviću čak prijeti i zatvor, a napadač Reala se napokon oglasio i objasnio razloge svog čina.

Prekršio sam izolaciju zato što nisam bio upućen u pravila iste. Znam da je teško za povjerovati, ali u zemlji iz koje ja dolazim, pa čak i u Italiji, sve osobe koje su u karanteni mogu baciti smeće jednom dnevno, mogu otići do dućana ili ljekarne. Mislio sam da ista pravila vrijede i ovdje. Pogriješio sam što se nisam bolje raspitao, ali mislim da je ključno da se naglase uvjeti, posebice za ljude koji dolaze iz inozemstva. Ne želim okriviti ljude na vlasti za moje neznanje, ali nisam znao kako se treba ponašati u samoizolaciji, odnosno, nisam znao smijem li izlaziti van u određenim uvjetima. Naravno, spreman sam snositi posljedice toga što sam učinio, kazao je Jović za Objektiv.

Jović je potpisao dokument koji ukazuje da je ispravno informiran. Ipak ga je prekršio.

Kako sam već rekao, nije problem u obaviještenosti o izolaciji. Dobio sam papir gdje je pisalo da ću biti u izolaciji dva tjedna i da ćemo biti u kontaktu telefonom. Međutim, na tom papiru nije bilo naznačeno da ne smijem do dućana ili apoteke. Ja sam svakako planirao biti u izolaciji kako je klub naredio, kazao je Jović, a onda je otkrio kako su reagirali njegovi najbliži i djevojka Sofija.

Joviću kaznena prijava zbog nepoštivanja samoizolacije

Oni mene dobro poznaju i znaju da nikad ne bih svjesno ugrozio nekoga. Ovo je bio šok i za mene i za njih. Znaju da ne bih svjesno ugrozio nekoga. Svaki dan se čujemo i pokušavaju me oraspoložiti. Kao i Sofija, koja je sa mnom u izolaciji, poručuje Jović.

Planovi nakon karantene?

Najprije jedva čekam zagrliti svog sina. Tu sam došao najviše zbog njega. Međutim, zbog pravila samoizolacije ne smijem ga vidjeti. Također, volio bih provesti što više vremena sa svojom obitelji. Volio bih pomoći i svojim sugrađanima i to ću napraviti na bilo koji način. Napravit ću sve što bude potrebno, rekao je igrač Reala i otkrio da s djevojkom Sofijom čeka dijete.

Joviću prijeti ozbiljna kazna, do tri godine zatvora ili 150 tisuća dinara, prenosi Index.hr.

Srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović povodom ovog slučaja poručio je:

To što su sportaši i bogati neće nas spriječiti da dobiju kazne. Napisali smo kaznene prijave nekima od imućnih sportaša. Sinoć je ukupno 87 prijava napisano. Kazne su od jedne do 12 godina zatvora. Ti ljudi će odgovarati kada sud odredi da je vrijeme za to, kazao je.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.