Lucija Zovko publici predstavila domoljubno-duhovni album “Pjesme o ljubavi”

Domoljubno-duhovni album “Pjesme o ljubavi”, izdan 2020. u diskografskoj kući Laudato music u Zagrebu, promoviran je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Lucija Zovko je nastupila uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar, sedmeročlanog rock-benda i tri prateća vokala, pod ravnanjem maestra Damira Bunoze.

Gost koncerta je bila klapa Bratovština, koja je s Lucijom uz zajedničku pjesmu “Pozdrav Majci” otpjevala i dvije klapske pjesme a cappella: Loza u škripu i Omiška stina.

Izvedeno je svih deset pjesama s albuma, čiji je autor Lucijin suprug Stanko. Aranžmane su za njih devet prilagodili Saša Miočić i Damir Bunoza, dok je pjesma Memento izvedena uz pratnju Josipa Vukoje na klasičnoj gitari.

Cijelu ovu glazbenu večer je moderirala voditeljica Ana Marija Dedić, a program je obogaćen i s nekoliko djela hrvatske domoljubne poezije autora Antuna Branka Šimića, Antuna Mladena Vranješa, don Petra Vuletića Šjora i Ilije Smiljanića. Poeziju je čitao prvak drame Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Robert Pehar.

Ugodno ispunjena posjetiteljima, svečana dvorana Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače bila je ovu večer mjesto pjesme, domoljubnog zanosa i usrdne molitve za hrvatski narod u Zemlji Hercegovoj, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.