Lučić: Krajnje je vrijeme da Hrvatska vodi jednu hrvatsku, a ne europsku politiku

Ivo Lučić s Hrvatskog instituta za povijest izjavio je u Dnevniku HRT-a kako nema saznanja da postoje dokumenti koji terete uhićene hrvatske državljane.

Ovi ljudi sugurno nisu ništa krivi jer da jesu, odavno bi bili uhićeni. Sada se dogodilo spektakularno uhićenje, čiji je cilj izazvati strah i paniku u Orašju.

Nažalost, šalje se i politička poruka da su Hrvati zločinci u BiH. Tu je čitav niz akcija koja se događaju u toj zemlji, ocijenio je Lučić.

Na pitanje kako tumači da su se uhićenja dogodila dva dana nakon premijerova posjeta BiH, Lučić je odgovorio da premijer Plenković, a i veliki dio hrvatskih političara smatraju da su u BiH jače snage koje žele ulazak u EU, što, boji se, nije točno.

Bošnjačka politika je uglavnom okrenuta prema Erdoganu, srpska prema Putinu i vrlo je malo onih koji stvarno žele ulazak u Europsku uniju, kaže.

Smatra da Hrvatska mora voditi svoju politiku i povući konkretne poteze kojima će onemogućiti ovakvih događanja. Trebala bi uspostaviti svojevrsnu universalnu jurisdikciju i optužiti sve one koji su odgovorni za zločine protiv Hrvata i hrvatskih državljana bilo gdje, a posebno koji su sudjelovali u agresiju na Hrvatsku 92′ do 95′ godine jer do sada nismo podigli niti jednu takvu optužnicu.

Ne slaže se s ministrom Šprljom da se ne treba politizirati tužiteljstvo i politika u BiH.

Treba se znati da je ono apsolutno ispolitizirano. Niti jedan tužitelj ne može dočekati kraj mandata, to su borbe za pozicije i vodi se rat drugim sredstvima, kaže Lućić.

Po njegovom mišljenju Hrrvatska se dugo bavi Europskom unijom, ispunjava njezine zadače i krajnje je vrijeme da napokon vodi jednu hrvatsku, a ne europsku politiku, jer, kaže, ne smijemo biti žrtve i plaćati ceh. Postoji čitav niz politika – i sudska i pravosudna – koji su u ovom slučaju zakazale, uvjeren je.

RH je surađivala s Haškim sudom i dostavila je svu dokumentaciju, danas su se pojavile neke sumnje o kanalima kojima su dokumenti završili u BiH.

Lučić smatra da je veoma jasno odakle idu ti kanali, počevši iz Ureda bivšeg predsjednika Mesića, koji je davao Haškom tužiteljstvu, novinarima i obavještajnim službama informacije, do dokumentacije po sporazuma tužiteljstva još od 2009. do 2013.godine. Također smatra da i van institucija postoje brojni dokazi o tome.

(HRT.hr)


6 komentara

 • Hrvatska država nije neovisna,već je u situaciji kao i u vrijeme Jugoslavije,samo na djelu nije komunizam već liberalni kapitalizam,koji uništava ljudske duše!
  Hrvatsko političko vodstvo je marioneta Bruxellesa i Washingtona,a razultati siu vidljivi!
  Hrvatsko političko vodstvo unutar takozvane BiH-a su udbaški ostaci ostataka koji su usko povezani s Beogradom i zbog svoje osobne koristi provode veliko srpske težnje!
  Hrvatska politika iz Zagreba nas svjesno prodaje svih ovih godina,a prodaja je najizraženija od takozvanih domoljuba iz HDZ-a…Dijeljenje mirovina i novaca za narodne nošnje nije pomoć,već nešto što hrvatskom narodu pripada..

 • Komentar iznad u potpunosti ispravan i točan.Ništa ovo nije slučajno sve je ovo dobro izrežirano i skontano.Ivo neke stvari probaj objasniti Draganu Čoviću ako možeš. Ivo ti si dugogodišnji djelatnik SIS-a i HIS-sa ,bliski saradnik Miroslava i Franje Tuđmana iz ratnih dana. Pitao bih te kao stručnu osobu i osobu iz te bramše kako je moguće da je Arhiv HVO-ne završio u Sarajevu kod naših dojučerašnjih ratnih neprijetelja ,,nažalost,,.Možemo li mi hrvati dobiti njiohov Arhiv i tko je kriv što se to desilo i kako ga povući izuzeti sada i razdvojiti komponente koje su prirodno nespojive. Evo što smo dobili dosadašnjom politikom i povjerenjem u suživot i poteni rad ovih tjela.Tko ovo može sprovesti i zaštititi nas od progona i montiranih procesa.Ili što nemogu zamisliti možda u nečijim glavama ovo nisu ,,naši hrvati,,..

 • svaka ti je na mistu,Hrvatska skriva oči od progona i ponižavanja Hrvata Herceg -Bosne već punih 16 godina. Od smrti prvog hrvatskog predsjednika F.Tuđmana Hrvatska ne vodi svoju samostalnu politiku. Vodi i provodi politiku Brisela I Vashingtona koja je oduvijek bila antihrvatska u BiH i uperena protiv Hrvata.
  Počev od Mostara, Posavine, Hercegovačke banke, ubojstava hrvatskih povratnika u srednju Bosnu i td.
  Koliko su samo puta biskupi i kardinali Hrvata Herceg -Bosne upozoravali na obespravljen i ponižavajući status svog naroda u BiH, a da ih nitko nije ozbiljno shvaćao. Sada plaćamo punu cjenu te nerazumne i neshvatljive politike Zagreba prema sunarodnjacima u BiH.
  Još bi to ponižavanje možda i imalo opravdanja kad bi se recimo dogodilo to da nas ponižavaju narodi recimo barem desetostruko brojniji od nas poput Austrijanaca ili Mađara kao nekad u povijesti ali kad vidiš da te ponižava jadniji i tupastiji od tebe ,poput naših susjeda s kojima djelimo istu državu, onda se moraš zapitati što to debelo nije u redu s glavama hrvatskih političara.
  Je li moguće da su toliki bjednici i popuzani koji prid svakom europskom briselskom i američkom kancelarijskom šušom skidaju gaće kako to kaže moj omiljeni kolumnist i vrstan politički komentator Milan Ivkošić.
  Zar je stvarno hrvatska politika spala na to da u ime nečijih viših interesa dobrovoljno i svojevoljno vlastiti narod gura u propast, i iseljavanje.
  kAKAV TO MOŽE POSTOJATI INTERES KOJI JE IZNAD INTERESA SVOG NARODA. sLUŽITI SVOM NARODU SVAKOM RAZUMNOM POLITIČARU BI TREBALA BITI ČAST I PONOS .Meni se čini ikako stvari stoje da su sa ovim uhićenjima Hrvata Posavine i srbi i muslimani sebi natovarili grdnu nevolju na vrat. Neće in Hrvatska sigurno ovo više tolerirat nego će im odgovoriti protumjerama a to može značiti samo jedno da će hrvatska vlada morat poništit barem jednim djelom aboliciju i za četnike koji su rušili Hrvatsku i ubijali Hrvate ,kao i za one muslimanske oficire kojih je bilo više od 500, koji su u uniformama JNA, rušili Hrvatsku, i ubijali Hrvatskeljude, žene i djecu. Posle su ti muslimanski oficiri prešli u takozvanu armiju BiH, I nastavili razaranje hrvatskih domova diljem zemlje i ubijanjem Hrvata i civila i osnivanjem koncetracionih logora diljem Srednje Bosne i Hercegovine za pripadnike hrvatskog naroda.
  Hrvatska će vjerojatno donijeti zakon o jurisdikciji poput srbije i moći će na svom okružju uhićivati državljane BiH, SRBE I MUSLIMANE ZA KOJE POSTOJE ORAVDANA SUMNJA tj dokazi da su rušili Hrvatsku, sudjelovali u agresiji na nju i da su ubijali Hrvate.To se mora odnositi i na državljane C.Gore, Srbije i BiH kod sva ta tri naroda koji su sudjelovali u zločinu protiv Hrvatske.
  Svaki dan stotine tih bivših agresora na HHrvatsku iz sva tri naroda prolaze kroz Hrvatsku i hrvatske vlasti moraju provoditi hrvatske zakone. Jer zločini poput ubojstava hrvatskih vojnika i civila ne zastarjevaju i ubojice se moraju svakodnevno hvatati čim prijeđu hrvatsku granicu i slati pred hrvatske sudove. Zacijelo takvih ima na tisuće i tisuće iz sva tri naroda koji su okrvarili ruke o Hrvate. To je jedini jezik koji oni razumiju i dok god Hrvatska ne počne vraćat im istom mjerom i jošviše oni neće stati. Na putu za EU,svaki dan desetine tisuća srba, muslimana i crnogoraca prolaze kroz Hrvatsku. Među njima je mnogo onih koji su sudjelovali u agresiji na RH, kao i na Hrvate BiH.
  hRVATSKA SAMO TREBA POČETI PROVODITI ZAKONE KOJI SE PROVODE U SVAKOJ NORMALNOJ DRŽAVI I TIM BJEDNICIMA ĆE BIT JASNO KOLKO JE SATI.
  Dok je bio na vrhu pravosuđa onaj udbaš i zlotvor Bajić , zajednio s onim dikobrazom Stevanom Mesićem, ruglom i sramotom cijelog romskog i hrvatskog naroda, moglo se do mile volje uhićivati hrvatske ratnike. Ti jebivjetri su otišli na smetlište povijesti gdje im i jeste mjesto i vrime je da zapušu neki novi vjetrovi koji će naši m zluradim susjedima pokazati da je vrijeme skidanja hrvatskih gaća prid svakim ,jednom zauvijek prošlo i da će se odsad igrati neka nova pravila igre.
  To je jedini jezik kojeg razumiju i Beograd i Sarajevo i Banja Luka.
  Svi oni zajedno ne mogu nama Hrvatima ništa ako smo skupa i ako svi upremo zajedničkim snagama u naša hrvatska kola. Tada će i srbi i muslimani shvatiti da su potegli za rep ne mačka nego tigra i da će ih tigar razjuriti ko plašljive zečeve što u biti i jedni i drugi i jesu.

 • Za ovog anonimno,čuj Rojs će nešto reći za nekoga ,posebice nekog tko je pametan tko Ivo Lučić. Rojs je dno dna i više nije niti za autobus da vozi. Rojs je sramota za svakog normalnog hrvata u BiH-ni a i branitelja.

 • Krajnje je vrijeme da bježimo odavde. Tu života nema. Hebeš ti ljubav prema domovini kad te tvoji stalno gaze, pljačkaju, lažu…tuga

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.