Los Angeles neće pustiti Stipu Biuka na Europsko prvenstvo

Američki klub Los Angeles FC obavijestio je HNS kako neće dopustiti Stipi Biuku priključivanje hrvatskoj mladoj reprezentaciji za nastup na UEFA U-21 Europskom prvenstvu, objavio je HNS.

Hrvatski nogometni savez je od 18. svibnja nekoliko puta kontaktirao Los Angeles na temu Stipe Biuka, a tek 10. lipnja stigla je povratna informacija kako klub neće odobriti Biuku dolazak na pripreme te potom nastup na U-21 Europskom prvenstvu.

Nažalost, iz kluba je stigla nepovoljna odluka za nas i za Stipu, koji je bio jasan u želji da nastupa za mladu reprezentaciju kojoj je dao važan doprinos na putu do Eura. Žao mi je zbog Stipe, njegovih suigrača i izbornika jer se radi o odličnom igraču, no kako U-21 Europsko prvenstvo nije u FIFA-inom kalendaru, klub je imao pravo donijeti ovakvu odluku. Uvjeren sam da bi za Stipu, a stoga i za njegov klub, ovaj nastup na Euru bio vrlo koristan i vrijedan, no u klubu to nisu tako prepoznali, a mi to moramo prihvatiti, izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer gubimo jednog odličnog igrača, ali s obzirom na manjak komunikacije od Los Angelesa proteklih tjedana nije neočekivana takva odluka. Mislim da je i Stipe ovime na gubitku jer bi mu Europsko prvenstvo bilo veliko iskustvo, no klub je donio odluku koju moramo prihvatiti i ići dalje. Barem nam je sada jasna situacija te se nastavljamo pripremati kako bi u maksimalnom izdanju dočekali početak Europskog prvenstva, izjavio je izbornik Dragan Skočić.

Mlada reprezentacija Europsko prvenstvo će otvoriti utakmicom protiv Ukrajine 21. lipnja u 18:00 sati u Bukureštu na stadionu Giulesti. U drugom kolu je na istom stadionu 24. lipnja od 20:45 sati čeka dvoboj protiv Španjolske, a u trećem 27. lipnja od 20:45 sati susret s Rumunjskom na stadionu Steaue u Bukureštu.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Sva takmičenja koja se igraju pod okriljem UEFA, nemaju obvezu američkim klubovima da puste igrača, zato u Ameriku i idu igrači penzioneri, ti oni koji su na kraju karijere.
    Bijuk se dobro zeznuo što je tamo otiša ako misli konkurirat za reprezentaciju. Dobiće još možda jedan ili dva poziva, i ako ne bude moga doć, biće zaboravljen.
    Očito je da u ovom Hajduku ne misle na igračevu budućnost, nego samo kako ga prodat.

  • E moj Pijuk, zeznuo si se odlaskom u SAD ako misliš konkurirat za reprezentaciju Hrvatske. Tamo nisi u fokusu izbornika a čini se da niti ne igraš stalno a druga stvar evo te i ne puštaju u reprezentaciju, nažalost promašen transfer.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.