Lokalni Istinomjer “Široki Brijeg”: Što je obećano 2016. godine

panorama široki brijeg

„Istinomjer“ već treći mandat za redom prati ispunjenje predizbornih obećanja koja su dali načelnici i gradonačelnici 12 općina i gradova u BiH.

S obzirom da se bliži kraj prve godine mandata 2016 – 2020, Istinomjer je odlučio provjeriti stupanj realizacije datih obećanja načelnika i gradonačelnika ovih 12 općina i gradova, te ovim putem poziva građane/ke ovih općina i gradova da se aktivno uključe u praćenje njihovog ispunjavanja.

Za razliku od prethodnih mandata, kada su obećanja načelnika i gradonačelnika bila dostupna samo na našem web portalu, obećanja za svaku općinu i grad koje pratimo ovog puta su prikazana i na Google mapama.

Tako su obećanja iz izborne kampanje gradonačelnika Širokog Brijega, na Lokalnim izborima 2016. godine, predstavljena na mapi kojou možete pogledati u nastavku. Infrastrukturna i slična obećanja mapirana su na lokacijama na koje se odnose, dok su ostala obećanja locirana na adresi gradske uprave.

Gradonačelnik Širokog Brijega, Miro Kraljević za ovaj mandat dao je ukupno 19 obećanja. I ovaj mandat nastavlja se izgradnja kanalizacijskih kolektora na urbanom području grada, gradskih vodovoda, kao i izgradnja pročistača otpadnih voda.

Građani/ke Širokog Brijega mogu se i sami uključiti u praćenje ispunjenja predizbornih obećanja svog gradonačelnika, koristeći formu na sajtu Istinomjera. Svako obećanje predstavljeno na mapi sadrži i adresu obećanja na Istinomjerovom siteu, putem koje se mogu poslati dodatne informacije, fotografije, dokumenti, ili snimke s Youtube-a, a koji se odnose na aktivnosti vezane za dato obećanje. Ukoliko su materijali koje želite podijeliti veći od 1mb, možete ih poslati i mailom na adresu [email protected].

Sve provjerene informacije koje dobijemo ovim putem, biće predstavljene i na mapi, kako bismo na kraju mandata imali što potpuniju sliku o tome šta je urađeno da se ostvare obećanja data u predizbornoj kampanji. Anonimnost pošiljaoca je zagarantirana.

Grad Široki Brijeg 2016-2020

Mapa predizbornih obećanja za Grad Široki Brijeg (period 2016-2020 godina)

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • Otkada znam za Miru uvijek prva recenica vodovod pa kanalizacija. Sve sto je napravljeno je iz donacija. Samo su njihovi novcanici deblji. O njegovoj strucnosti suvisno govoriti samo poslusajte intrvije za MFF zna tri recenice i mji muca kad izgovara. Toliko o tome, a mogao bih pisati tri dana.

    • Ma ti si sigurno intelektualac… Pa mijenjajte ga. Lani vam šansa bila a samo jednog protukandidata našli a taj niti je ime neko a niti stranku ima. HDZ je HDZ. A klimoglavi u vijeću 9 mislim svi iz “protivničkih” stranki a sve odluke jednoglasno usvajaju. Pa o kome to ti maštaš???

  • Nestručnjak, panjina, mucavac, lažljivac, lopina su redom etikete kojima se blati uvaženog gradonačelnika kojega je većina sa dvotrećinskom većinom izabrala na izborima za svoga gradonačelnika. Pa šta je onda ta većina kojoj upravo odgovara takav gradonačelnik?

Komentiraj: