Ljudi ponavljaju grešku prilikom plaćanja karticom

Beskontaktno plaćanje je jedan od najčešćih načina plaćanja u 21. stoljeću.

Mnogi više vole koristiti kartice umjesto gotovine, ali izgleda da neki još uvijek ne znaju kako pravilno koristiti kartice.

I zato je jedan trgovac upozorio na najčešću grešku pri plaćanju karticom.

Stavite li karticu u aparat i odmah je izvadite ili ste strpljivi? Jedan čovjek je podijelio video na svom TikTok profilu koji detaljno objašnjava proceduru. Video je ubrzo postao viralan, a on je jasno dao do znanja koliko je frustriran što kupci zloupotrebljavaju platnu karticu, piše City Magazine.

@jado506 Replying to @Cesarob ♬ original sound – Jado506

Kako sigurno platiti karticom?

Iskreno, prezirem beskontaktno plaćanje i ovo govorim u ime svih radnika. Pričekajte nekoliko sekundi nakon što dodirnete uređaj za plaćanje prije nego što izvadite karticu. Kada dodirnete, morate pričekate zvučni signal, jednostavno, morate pričekati nekoliko sekundi umjesto da odmah uklonite karticu. Mislite li zaista da je kartica povezana za ovih nekoliko sekundi? dodao je, prenosi Poslovni.hr.

Kada se od vas zatraži da svoju karticu ili mobilni uređaj približite nekoliko centimetara beskontaktnom simbolu na terminalu za plaćanje, u ovisnosti od terminala, možete da dodirnete, postavite iznad ili ispod uređaja. Vaša uplata će biti sigurno obrađena za nekoliko sekundi. Kada je vaša uplata potvrđena, uklonite je, zaključio je.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

3 komentara

  • Placaj te kes, nemoj te karticom ako je moguce. Ne daj te se porobiti. Netreba nitko znati kada ste nesto kupili, sto i gdje i koliko ste izdali, osim vas.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.